Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Çështja e kontratave një-vjeçare të punës?

Pyetje:

 

Fatmire Bajra,Prishtinë:

 

Pershendetje, jam mesuse e mesimit klasor ne nje shkolle ne Prishtine qe shtate vite. Cdo vit kemi pasur kontrata nje vjeqare e tash ende nuk kemi kontrata pune d.m.th. punojm pa kontrata pune me sa me duket mua nuk ka askush kontrat pune ne komunen e Prishtines.Me intereson te di, si dhe sa do te jete kontrata e punes ne te ardhmen nje vjeqare apo me shume?. Pytja tjeter eshte se a do te perfshihen te gjithe mesimedhenesit qe punojne vetem me shkolle te larte ne studime pasi qe afati i fundit eshte viti 2016, qe te gjithe mesimedhenesit duhet te kene perfunduar studimet 4 vite. Jam shume e interesuar qe ti vazhdoj keto studime sa me shpejt por deri tash nuk me kan thirre. Me shpresen se do marre nje pergjigjje nga Ju Faliminderit per mirkuptim.

 

Përgjigjje:

SBASHK-u është angazhuar që në tërë Kosovën kontratat indivduale të jenë unike për nga forma dhe përmbajtja.
Me insistimin tonë është ndërprerë shpërndarja e kontratave individuale dhe në takimet e përbashkëta MASHT,SBASHK dhe DKA është formuar komisioni i përbashkët, i cili do të jep propozimin për KONTRATEN UNIKE INDIVIDUALE.
Pas kësaj, DKA-të do të shpërndajnë kontratat individuale unike.
SBASHK-u mbron qëndrimin për kontrata në afat të pacaktuar për mësimdhënësit që kanë ngritje profesionale të duhur dhe adekuate.

Me Udhëzim Administrativ të MASHT-it është përcaktuar se mësimdhënësit mbi moshën 51 vjeçare nuk janë të obliguar të vazhdojnë me arsimimin pa shkëputje nga puna.
Ju këshillojme që  të paraqiteni në DKA-në e Komunës suaj dhe për të marre informacione shtesë.

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2023

sbashk2023

 

 

 

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook