Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Përfundojnë me sukses trajnimet e filluara të enjten

Trajnerët lavdërojnë përkushtimin e pjesëmarrësve
Prishtinë, 21.09.2020
119733615 3516245301933345 5021372067781612264 oTrajnimet e filluara të enjten me kolegë tanë nga Malisheva, Klina, Kastrioti ( Obiliqi),Lipjani, Gjilani, Prishtina, Kaçaniku, Theranda ( Suhareka) Shtërpca dhe Mitrovica kanë pasur rrjedhë të mbarë. Ata ishin ndarë në pesë grupe. Grupi i parë ka marrë pjesë në "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerin Safet Beqiri. Dy grupe të pjesëmarrësve janë përfshirë në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" Sami Shala e Dren Gërguri. Kolegë të tjerë kanë marrë pjesë në "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerin Mentor Mani , ndërsa grupi i pestë ka ndjekur trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerin Blendor Shatri . Katër grupe kanë përfunduar trajnimin në orët e mbrëmjes së të dielës, teksa grupi me trajnerin Dren Gërguri do ta përmbyllin këtë aktivitet këtë të hënë, pasi pjesëmarrësit kishin kërkuar mirëkuptim nga trajneri që të mos kenë trajnim të premten për arsye të angazhimeve të shumta në procesin edukativ e arsimor.
Pjesëmarrësit gjatë gjithë kohës së trajnimeve kanë marrë pjesë aktive në bashkëbisedë lidhur me temat kyçe duke treguar për njohuritë e fituara gjatë trajnimit e duke shtruar pyetje, që kanë mundësuar hapjen e debatit dhe krijimin e një atmosfere pune, që është kontribut e trajnerëve, por edhe i pjesëmarrësve që kanë qenë aktiv e të përkushtuar.119808490 3516245428599999 4159890582883184924 o
Pjesëmarrësit po ashtu kanë shprehur respekt për trajnerët Safet Beqiri, Sami Shala, Dren Gërguri, Mentor Mani e Blendor Shatri dhe për stafin qendror të SBASHK-ut që po vazhdon me punë e përkushtim të jetë në shërbim të anëtarësisë.
Pasi që një pjesë e mirë e kalendarit shkollor planifikohet të realizohet në institucionet arsimore, atëherë pritet që edhe ky aktivitet i SBASHK-ut me kolegët kudo në Kosovë të mbahet në ambientet shkollore.

Butoni posht