Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Agjenda e re e takimeve nga larg me nivelin sindikal komunal dhe Universiteteve

U fillua me Kuvendin e Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Prishtinës
Prishtinë, 29.05.2020
78173761 834233953769751 3649700854082043904 nTakimin e shpalli të hapur kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit parauniversitar të Prishtinës, Ahmet Pllana, i cili ka përshëndetur pjesëmarrësit dhe pastaj ka treguar se në takimin nga larg me kryetarët e Kuvendeve të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar dhe Universiteteve është zhvilluar një bashkëbisedë për të vlerësuar arritjet deri tani dhe po ashtu janë caktuar edhe detyra konkrete për të ardhmen. Kryetari Pllana ka lavdëruar angazhimet e kryetarit të SBASHK-ut dhe stafit qendror në shërbim të anëtarësisë dhe pastaj ka bërë edhe një shpalosje të arritjeve në organizimin e mirë të trajnimeve duke treguar se ky aktivitet është pritur mirë dhe gjithë trajnimet kanë pasur rrjedhë të mbarë falë angazhimit të stafit qendror, trajnerëve dhe përkushtimit të pjesëmarrësve, të cilët janë angazhuar maksimalisht edhe kur trajnimet janë organizuar edhe gjatë ditëve të vikendeve e festave.
Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut ka përshëndetur pjesëmarrësit e këtij takimi nga larg duke i përgëzuar për angazhimin e vazhdueshëm në realizimin e mësimit në distancë dhe për aktivitetet e realizuara sindikale. Ai ka përmendur se në takimin e kaluar konsultativ me kryetarët e nivelit komunal e të Universiteteve është bërë analiza aktuale e gjendjes në arsim me theks të veçantë në rrjedhën e mësimit nga larg dhe është vlerësuar nga të gjithë se punëtorët e arsimit, gjegjësisht anëtarët e SBASHK-ut gëzojnë respekt meritor për angazhimin dhe arritjet në realizimin me sukses të mësimit në distancë. Kryetari Jasharaj ka cekur se në atë takim është bashkëbiseduar edhe për vendimin nga takimi përmbyllës i vitit 2019 i Këshillit Drejtues, që të vazhdohet me realizimin e traditës së mirë edhe këtë vit, gjegjësisht për të organizuar edhe në verën e vitit 2020 pushime për një numër të anëtarëve tanë në bregdetin shqiptar. Pas kësaj ka nisur bashkëbiseda e pjesëmarrësve në të cilën kanë marrë pjesë edhe nënkryetarja e SBASHK-ut,Vjollca Shala dhe menaxheri për financa e administratë e koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri.101799974 2727058370847073 5375532813716029440 n
Pjesëmarrësit kanë bërë një analizë të trajnimeve të organizuara për kolegët tanë nga kjo komunë dhe kanë vlerësuar lartë angazhimin e SBASHK-ut dhe përkushtimin e trajnerëve. Ata kanë vlerësuar si shumë të suksesshme dhe fort të rëndësishme këto trajnime, të cilat po ndihmojnë shumë kolegët tanë në marrjen e njohurive të reja nga lëmi të caktuara. Shumica prej kryetarëve të shoqatave sindikale të shkollave pjesëmarrëse në këtë takim kanë kërkuar nga stafi qendror i SBASHK-ut që të vazhdohet me trajnime për punëtorët arsimor të Prishtinës sepse, si thanë ata, ka shumë kërkesa për një aktivitet të tillë. Koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka theksuar se stafi qendror do të bëj gjithë të mundurën për organizimin e trajnimeve për kolegët nga e tërë Kosova, pra edhe për mësimdhënësit e nderuar nga Prishtina.
Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Prishtinës, Ahmet Pllana pas kësaj ka kaluar në pikën e radhës së rendit të ditës dhe ka treguar se duhet bërë përgatitje për realizimin e një aktiviteti tjetër të SBASHK-ut në nivel vendi, gjegjësisht për të dërguar një numër të konsideruar të kolegëve tanë nga e tërë Kosova për pushime në bregdetin shqiptar. Ai ka kujtuar se vendim i organeve të SBASHK-ut bazuar në mundësitë materiale është që në çdo 60 anëtarë dërgohet një anëtar në det. Ai pas kësaj ka treguar për kriteret e përzgjedhjes së shkollave që do të caktojnë pushuesit, ndërsa, si tha ai, caktimin e pushuesve nga shkollat gjegjëse e bëjnë anëtarët tanë atje duke mbajtur takim nga larg e duke u pajtuar se kush do të shkojë në pushime këtë vit nga shkolla e tyre. Në vazhdim të kësaj bashkëbisede kryetari Pllana bashkë me pjesëmarrësit kanë diskutuar për shkollat dhe institucionet tjera arsimore që janë në radhë për të përcaktuar pushuesit duke u kujdesur edhe për respektimin e barazisë gjinore dhe pjesëmarrësit kanë arritur marrëveshje një zëri për këtë.
Në vazhdim të këtij takimi pjesëmarrësit kanë shtruar pyetje lidhur me çështje të ndryshme sindikale dhe në to është përgjigjur menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm Ymer Ymeri.
Ishte mendim i përbashkët i pjesëmarrësve dhe stafit qendror që me takime të tilla nga larg të vazhdohet me qëllim që të bashkëbisedohet dhe të merren bashkërisht vendime për angazhime dhe veprime konkrete në shërbim të realizimit të kërkesave të anëtarësisë.

100869301 556623201665013 3890759892184596480 n

Forcohet bashkëpunimi i federatave tjera sindikale me SBASHK-un

Vlera e sindikatave është uniteti dhe solidariteti
Prishtinë, 28.05.2020
spaaakkkMe qëllim të forcimit të zërit sindikal ka kohë që është forcuar bashkëpunimi në mes të SBASHK-ut, Federatës së Sindikatës së Shëndetësisë, Sindikatës së Policisë, Doganës e Zjarrfikësve. Këto pesë sindikata në përpjekje për të mbrojtur e realizuar kërkesat e anëtarësisë kanë zhvilluar edhe shumë angazhime e aktivitete të përbashkëta duke koordinuar edhe veprimet sindikale.
Në kuadër të këtij aktiviteti dhe bashkëpunimit e koordinimit të angazhimeve të përbashkëta sot selinë e SBASHK-ut e ka vizituar kryetari i Sindikatës së Pavarur të Administratës së Kosovës (SPAK) Ali Gashi dhe nënkryetari Skënder Lushtaku. Pjesë e këtij takimi njohës ishte edhe nënkryetari i BSPK-së, prof. dr. Atdhe Hykolli.
Ata janë pritur nga kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri. Kryetari i SBASHK-ut ka përgëzuar Gashin për detyrën e re duke e siguruar se do ta ketë mbështetjen e SBASHK-ut në gjithë aktivitetet e SPAK-ut në shërbim të anëtarësisë nga ky sektor.
Menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka njoftuar mysafirët për angazhimet konkrete të SBASHK-ut në realizimin e kërkesave të anëtarësisë dhe në shërbim të ngritjes së vazhdueshme të cilësisë në arsim. Ai ka treguar për punën e madhe e të përkushtuar të gjithë punëtorëve të arsimit në rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg, për trajnimet e shumta që SBASHK-u vazhdon të organizojë sipas kërkesave të anëtarësisë dhe për aktivitete të tjera sindikale.
Kryetari i SPAK, Gashi dhe nënkryetari Lushtaku kanë përgëzuar SBASHK-un për gjithë aktivitetet duke e vlerësuar si sindikatën më të organizuar dhe që ka bërë angazhime të shumta në shërbim të anëtarësisë dhe që ka shënuar edhe rezultate të shumta, rezultate e arritje këto, që si tha kryetari i SPAK-ut kanë qenë edhe në shërbim të sindikalistëve nga gjithë sektorët tjerë.
Nënkryetari i BSPK-së, prof. dr. Atdhe Hykolli ka përshëndetur idenë për takime të tilla mes federatave me qëllim që të forcohet bashkëpunimi dhe solidariteti dhe kështu të unifikuar do të kontribuojnë edhe në forcën dhe unitetin e BSPK-së.
Përfaqësuesit e SBASHK-ut dhe SPAK janë shprehur të gatshëm që të vazhdojnë me bashkëpunimin dhe këmbimin e ideve për angazhime sa më të suksesshme në shërbim të anëtarësisë dhe në forcimin e vazhdueshëm të zërit sindikal në kuadër të BSPK-së.

U mbajt takim konsultativ me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve

Përgatitje me kohë për aktivitetet në vijim

Prishtinë, 26.05.2020
1Është mbajtur takimi i radhës me kryetarët e Kuvendeve të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar dhe të Universiteteve në të cilin është bashkëbiseduar për përgatitjet që duhen bërë me kohë për realizimin me sukses të detyrave dhe aktiviteteve në vijim.
Në hapje të këtij takimi kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj ka ftuar pjesëmarrësit që me një minutë heshtje të lartësojnë kujtimin për kolegun tonë të ndjerë Agim Hoxha. Ai pas kësaj ka lutur kryetarin e Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Prizrenit, Reshit Kushaj dhe kryesinë atje që të përcjellin te familja Hoxha ngushëllimet e sinqerta të SBASHK-ut.100881909 243549706949592 765919245857980416 n
Pas kësaj Kryetari Jasharaj ka informuar pjesëmarrësit se temë kyçe e bashkëbisedës së këtij takimi do të jetë konsultimi lidhur me vazhdimin e traditës së mirë për dërgimin në bregdetin shqiptar të 400 kolegëve tanë nga e tërë Kosova dhe nga të gjitha nivelet e arsimit. "jemi në një situatë të veçantë tani të krijuar nga Covid-19, por urojmë që këtë betejë ta fitojmë ne dhe e gjithë bota. Ne duhet të bëjmë gjithë përgatitjet edhe për organizimin e pushimeve verore për një numër të kolegëve tanë kështu që me kohë t'i kemi të kryera gjithë detyrat dhe nëse krijohen mundësitë e kushtet ta realizojmë këtë traditë", ka thënë kryetari Jasharaj, ndërsa menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka prezantuar tabelarin me numrin e pushuesve nga secila komunë dhe Universitetet duke u bazuar në kriterin e aprovuar nga organet e SBASHK-ut se në çdo 60 anëtarë caktohet një pushues. Ai u ka thënë pjesëmarrësve se tabelarin do t'ua dërgojë në adresat e tyre elektronike dhe u kujtuar se caktimi i pushuesve bëhet nga të punësuarit në institucionet arsimore, që këtë vit e kanë radhën për të caktuar kandidatët e tyre në bazë të kritereve të aprovuara nga Këshilli Drejtues.
wserfasfNë këtë takim është bashkëbiseduar edhe për rrjedhën e trajnimeve të organizuara deri tani dhe është vlerësuar nga të gjithë se trajnimet janë organizuar në nivel të lartë dhe për këtë meritor janë stafi qendror , kryetarët e nivelit komunal sindikal, trajnerët dhe pjesëmarrësit , që treguan interesim të lartë dhe përkushtim për arritjen e njohurive të reja. U tha se është interesim i madh i kolegëve tanë për trajnime dhe prandaj do të punohet me përkushtim që kërkesat e tyre të realizohen në përpikëri.

Punë e përkushtim i SBASHK-ut edhe në ditët e festës

Pjesëmarrësit e ndarë në katër grupe përfunduan me sukses trajnimet

Prishtinë, 25.05.2020

99415346 372099853749712 2227084978431197184 nAnëtarët e SBASHK-ut kudo në Kosovë janë duke u dëshmuar me punë e angazhime në shërbim të arsimit dhe të ngritjes së vazhdueshme profesionale. Në kuadër të angazhimit të tillë ata janë duke marrë pjesë vullnetarisht në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut , të cilat po organizohen tani e sa kohë përmes platformave gjegjëse.
Pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve janë dëshmuar korrekt e të përpiktë me pjesëmarrje gjatë gjithë kohës së trajnimeve dhe duke qenë aktiv në të shtruarit e shumë pyetjeve që lidhen me temat e trajnimit, por edhe duke dhënë ide e duke dëshmuar për arritjen e njohurive të reja. Përkushtimin e tyre për arritjen e njohurive të reja këta pjesëmarrës e dëshmuan duke qenë pjesë e trajnimeve edhe gjatë ditëve të festës. Ata kishin shtruar idenë që trajnimet të mbahen edhe në ditët e festës dhe falënderojnë trajnerët që kishin respektuar vullnetin e tyre. Kështu ndodhi edhe të shtunën dhe të hënën, më 23 e 25 maj. Ishin ditë pushimi e feste këto, por pjesëmarrësit vazhduan me trajnimet duke respektuar në përpikëri orarin dhe duke punuar me përkushtim në realizimin e objektivave.
rrrr

Shpesh gjatë gjithë këtij aktiviteti kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj bashkë me menaxherin për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri dhe me anëtarë të tjerë të stafit qendror janë kyçur në trajnime dhe kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit duke u përgjigjur edhe në pyetjet e tyre. Kështu ishte edhe sot në përmbyllje të trajnimeve "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqje efektive të dialogut social", udhëhequr nga trajnerët Besim Haliti, Besjana Rexhepi, me dy trajnimet "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" , me trajnerët Mentor Mani e Arbnesha Aliu, që janë ndihmuar nga trajneri prof. dr. Atdhe Hykolli dhe në përmbyllje të trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", me trajnerin prof. dr.Hysen Sogojeva.
Kështu ishte edhe sot në përmbyllje të këtyre trajnimeve. Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka shprehur respekt për trajnerët e angazhuar duke i falënderuar ata për gjithë përkushtimin dhe kontributin në realizimin e objektivave të trajnimeve. Ai po ashtu ka shprehur respekt edhe për pjesëmarrësit të cilët, siç tha kryetari , ishin të rregullt gjatë gjithë kohës së trajnimeve dhe se kanë dëshmuar për arritje të reja përmes debateve dhe detyrave të shumta që kanë kryer në kuadër të kërkesave të trajnimeve. Koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri në bashkëbisedë me pjesëmarrësit ka treguar për shënimet e sakta që ka SBASHK-u për vijueshmërinë gjatë gjithë trajnimeve dhe pastaj është përgjigjur edhe në shumë pyetje që kishin të bënin me trajnimet e ardhës, por edhe për çështje konkrete sindikale. Ai duke u përgjigjur në kërkesat e pjesëmarrësve për organizimin e trajnimeve të radhës u ka treguar atyre se stafi qendror vazhdon të jetë maksimalisht i angazhuar në shërbim të anëtarësisë dhe se, krahas aktiviteteve të shumta sindikale, do të vazhdojë edhe me organizimin e trajnimeve të radhës duke u bazuar në kërkesat e anëtarësisë nga e tërë Kosova.wsdsf

Edhe vikendet SBASHK-u i ka kthyer në punë e angazhim

Po përfundojnë trajnimet e nisura, shumë kërkesa për trajnime të reja

Prishtinë, 23.05.2020
rrjDuke realizuar kërkesën e shumë anëtarëve të SBASHK-ut për organizimin e trajnimeve të licencuara, stafi qendror në bashkëpunim me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe me trajnerët po vazhdojnë me organizimin e suksesshëm të këtij aktiviteti.
Pasi që mësimdhënësit pjesëmarrës në këto trajnime kanë edhe obligime e angazhime në rrjedhën e mbarë të mësimit në distancë, ata kanë arritur marrëveshje me stafin qendror dhe me trajnerët për orarin e mbajtjes së trajnimeve duke e respektuar atë në përpikëri.
Disa nga trajnimet e filluara kanë përfunduar me sukses dhe pjesëmarrësit kanë shprehur mirënjohje për SBASHK-un dhe trajnerët e angazhuara duke vlerësuar se kanë arritur të marrin njohuri të shumta që do t'u shërbejnë në procesin arsimor e edukativ. Ata në komunikimin nga larg që kanë pasur gjatë rrjedhës së trajnimit me kryetarin, nënkryetaren dhe koordinatorin për organizim të brendshëm të SBASHK-ut kanë shtruar edhe pyetje të shumta dhe pastaj kanë shprehur falënderimin e tyre për angazhimet dhe arritjet e SBASHK-ut duke e vlerësuar si aktivitet fort të qëlluar edhe organizimin e trajnimeve e duke kërkuar që ky aktivitet të vazhdojë edhe në të ardhmen.100825614 248968936450316 1240165540362715136 n
Një pjesë e këtyre trajnimeve kanë vazhduar edhe këtë të shtunë. Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe menaxheri për financa e administratë e koordinator për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri janë kyçur në trajnime dhe kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit dhe trajnerët duke i përgëzuar për angazhimin e arritjet dhe duke ua uruar festën e madhe të Bajramit.
Vlen të kujtojmë se kanë përfunduar trajnimet "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar , udhëhequr nga trajnerët Jehona Oruqi e Ramadan Gashi dhe trajnimi "Edukimi media dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik , udhëhequr nga trajnerët Sami Shala e Arbenita Hoxha.
Ka përfunduar me sukses edhe trajnimi "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar", udhëhequr nga trajneri prof. dr. Hysen Sogojeva, ndërsa trajnimet tjera janë mbajtur sot dhe do të vazhdojnë edhe më 25 maj për të përmbyllur me sukses këtë aktivitet e për të vazhduar me ciklin e ri të trajnimeve sipas kërkesës së kolegëve tanë sindikalistë, kërkesa këto që vijnë përmes kryetarëve të Kuvendeve të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar nga komunat e Kosovës.

99423828 527993624561821 5485408462378631168 n

Angazhim e përkushtim i SBASHK-ut edhe në komunën e Dragashit

Janë shtuar kërkesat e kolegëve tanë nga kjo komunë për trajnime

Prishtinë, 21.05.2020
98603391 557444474911277 1199884979123781632 nDuke iu përgjigjur kërkesës së kolegëve tanë nga Dragashi stafi qendror i SBASHK-ut ka nisur të organizojë trajnimet e licencuara edhe për mësimdhënës të kësaj komune. U nis me trajnimin nga larg "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik më Arsimin Parauniversitar "me trajnerin prof. dr. Hysen Sogojeva, për të vazhduar me trajnimin tjetër "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik" me trajnerin Sami Shala, ligjërues në Departamentin e Gazetarisë në Universitetin e Prishtinës. Në hapje të këtij aktiviteti kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përshëndetur pjesëmarrësit duke i përgëzuar për angazhimin në rrjedhën e mbarë të mësimit në distancë dhe për vullnetin që të jenë pjesë e trajnimeve të licencuara nga SBASHK. Kryetari Jasharaj ka shprehur respekt për trajnerin Shala, i cili krahas shumë angazhimeve në Universitet, po gjen kohë dhe po angazhohet edhe në këtë aktivitet të SBASHK-ut. Kryetari Jasharaj ka përgëzuar edhe gjatë kësaj fjale përshëndetëse stafin qendror të SBASHK-ut, që po vazhdojnë të angazhohen duke realizuar me përpikëri kërkesat e anëtarësisë së SBASHK-ut kudo në Kosovë. Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Dragashin, Xhevit Skënderi,që është edhe pjesëmarrës i këtij takimi ka folur për angazhimet e anëtarësisë në këtë komunë dhe ka shprehur respekt për punën,përkushtimin dhe arritjet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.99010791 611279536261935 2411934426616299520 n
Në hapje të këtij trajnimi nga larg kanë bashkëbiseduar me pjesëmarrësit edhe nënkryetarja e SBASHK-ut, Vjollca Shala dhe menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri duke iu përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve lidhur me rrjedhën e trajnimit dhe për çështje të caktuara sindikale. Koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri u ka kujtuar pjesëmarrësve se janë pesë trajnime të licencuara të SBASHK-ut dhe se organizimi i tyre kudo me kolegët në Kosovë bëhet sipas kërkesave të tyre e që vijnë në SBASHK përmes kryetarëve të nivelit komunal. Ai ka shtuar se stafi qendror do të vazhdojë pa u ndalur në angazhimet për të realizuar kërkesat e anëtarësisë e po ashtu edhe për të realizuar kërkesat e shumta të kolegëve tanë për trajnime. Pjesëmarrësit e këtij trajnimi kanë falënderuar SBASHK-un për gjithë angazhimet në shërbim të anëtarësisë duke shprehur vullnetin për të marrë pjesë edhe në trajnimet tjera të licencuara të SBASHK-ut.
Pas kësaj trajneri Shala ka nisur me trajnimin duke përmendur temat kyçe që do të shtjellohen në këtë trajnim dhe duke dhënë sqarimet e para për rrjedhën e trajnimit.

Edhe një takim nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve

U analizuan angazhimet dhe arritjet, u caktuan detyra konkrete për të ardhmen

Prishtinë, 19.05.2020
qewqËshtë mbajtur takimi i radhës nga larg me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve për të analizuar angazhimet dhe arritjet dhe për të caktuar detyra konkrete për të ardhmen.
Në hapje të takimit kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka ftuar pjesëmarrësit për një minutë heshtje në shenjë respekti për punën dhe përkushtimin me vite e dekada në arsim dhe në aktivitete sindikale të kolegut tonë të ndjerë Isuf Zenelaj nga Suhareka, i cili pa pritur u nda nga ne duke lënë kujtim te kolegët punën dhe përkushtimin në misionin e shenjtë për edukimin e brezave, por edhe në aktivitetet e shumta sindikale. Pjesëmarrësit e këtij takimi përcjellin ngushëllimet e tyre të sinqerta për familjen Zenelaj përmes kryetarit të Kuvendit sindikal të Arsimit Parauniversitar të Suharekës, Murat Bytyqi.lkpokjpo
Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka bërë një analizë të angazhimeve e arritjeve mes dy takimeve nga larg duke përgëzuar edhe një herë kolegët tanë sindikalistë në Arsimin Parauniversitar e në gjithë Universitetet e Kosovës për punën dhe arritjet në procesin mësimor me nxënës e student kudo në Kosovë. Ai po ashtu ka lavdëruar punën e madhe të stafit qendror dhe trajnerëve në rrjedhën e mbarë të shumë trajnimeve që janë duke u mbajtur nga larg e duke kujtuar se suksesi i këtyre trajnimeve ka bërë që të shtohen shumë kërkesat për organizimin e tyre dhe se koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri bashkë me stafin qendror janë duke bërë punë të mrekulluar për realizimin e kërkesave të shumta të anëtarësisë përtrajnime.
Pas kësaj kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve Bardh Bardhi ka treguar se është duke mbajtur komunikim të rregullt nga larg me kolegët tanë kudo në Universitetet e Kosovës dhe është për çdo lëvdatë angazhimi e përkushtimi i tyre në punën arsimore e studimore me studentët e të gjitha këtyre Universiteteve.
Në vazhdim të kësaj bashkëbisede nga larg janë inkuadruar kryetarët e Kuvendeve Sindikale të Arsimit Parauniversitar duke analizuar situatën aktuale në arsimin e komunave të tyre e duke treguar për përkushtimin e vazhdueshëm të punëtorëve arsimor në rrjedhën e mbarë të mësimit në distancë , por edhe në aktivitetet sindikale. Ata kanë përgëzuar stafin qendror për gjithë këtë përkushtim dhe kryerje të shumë detyrave në shërbim të anëtarësisë. Ata kanë kërkuar këshilla se si të bëhet anëtarësimi i kolegëve tanë që janë pranuar së fundi në sistemin arsimor, pasi , siç u tha, ata janë duke kërkuar vazhdimisht një gjë të tillë.
5trtLidhur me këtë çështje të shtruar është përgjigjur menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri, i cili ka dhënë sqarime të mjaftueshme lidhur me këtë çështje. Ai pas kësaj ka treguar edhe për rrjedhën e shumë trajnimeve nga larg , që janë mbajtur deri tani duke lavdëruar stafin qendror, trajnerët e angazhuar dhe pjesëmarrësit, që janë të angazhuar e të përkushtuar gjatë gjithë kohës sa zgjasin trajnimet. Ymeri ka kujtuar se janë shtuar kërkesat për trajnime dhe se stafi qendror është duke u angazhuar maksimalisht për të organizuar trajnime dhe për të plotësuar kështu kërkesat e anëtarësisë. Në kuadër të kësaj bashkëbisede u tha se aktiviteti i mbajtjes së trajnimeve po vazhdon. Kështu të shtunën e kaluar kanë nisur të pesë trajnimet e licencuara me grupe të reja pjesëmarrësish nga Prishtina, Malisheva dhe komuna të tjera, trajnime këto që kanë nisur mbarë dhe do të vazhdojnë sipas orarit të caktuar edhe në ditët në vijim.
Në këtë takim u bashkëbisedua edhe për çështje të tjera dhe ishte mendim i përbashkët që të vazhdohet me takimet nga larg me qëllim të analizës së aktiviteteve të zhvilluara dhe përcaktimit të detyrave konkrete për të ardhmen.

Filloi me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga komuna e Dragashit

Kolegët nga Dragashi shprehin respekt të lartë për angazhimet e SBASHK-ut

Prishtinë, 18.05.2020

98297432 297984031199525 5836197274874544128 nDuke e kyçur në këtë trajnim kryetari i SBASHK-ut ka përgëzuar kryetarin e nivelit komunal sindikal për Dragashin, Xhevit Skënderin dhe kolegët nga kjo komunë për angazhimin sindikal dhe për arritjet. Ai po ashtu ka shprehur respekt për punën dhe përkushtimin e kryetarit të shoqatës Fisnik Guri e kolegëve tanë nga Gjimnazi i kësaj komune dhe gjithë të tjerëve kudo në Kosovë për realizimin me sukses të mësimit nga larg. Në këtë fjalë përshëndetëse kryetari Jasharaj edhe një herë ka falënderuar trajnerin prof. dr. Hysen Sogojeva, duke kujtuar se ai, krahas shumë angazhimeve që ka si ligjërues i nderuar në Universitet, po gjen kohë të jap kontribut me vlerë edhe në aktivitetet e SBASHK-ut e veçmas në mbajtjen e trajnimeve me kolegët tanë kudo në Kosovë.97749013 689303611612476 6056601699286515712 n
Kryetari Jasharaj ka vlerësuar lart dhe angazhimin e koordinatorit për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe gjithë stafit qendror në realizimin e detyrave konkrete, por edhe në plotësimin e kërkesave që vijnë vazhdimisht nga anëtarësia. Në fund kryetari Jasharaj është shprehur i sigurt se në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik më Arsimin Parauniversitar ", udhëhequr nga prof. dr. Sogojeva pjesëmarrësit do të fitojnë shumë njohuri të reja për udhëheqjen dhe menaxhimin e institucioneve arsimore, por edhe do të japin ide gjatë bashkëbisedave që do të zhvillojnë. Pas kësaj menaxheri për financa dhe administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka njoftuar pjesëmarrësit për pesë trajnimet e licencuara dhe për rregullat që duhet përmbajtur në rrjedhën e mbarë të këtij trajnimi . Ai ka falënderuar prof. dr. Hysen Sogojeva për angazhimin e vazhdueshëm në trajnime dhe në aktivitete të tjera të organizuara nga SBASHK.
97911469 248241899792999 1813482179036971008 nKryetari i shoqatës sindikale të Gjimnazit të Dragashit, Fisnik Guri ka falënderuar stafin qendror të SBASHK-ut për gjithë angazhimet në shërbim të anëtarësisë dhe për organizimin e trajnimeve. Ai është shprehur i sigurt se kolegët tanë nga Gjimnazi do të arrijnë njohuri të reja e të rëndësishme gjatë gjithë këtij trajnimi.
Në fillimet e këtij trajnimi kishte edhe pyetje rreth rrjedhës së trajnimit dhe kishte edhe kërkesë lidhur me orarin e mbajtjes së tij . Koordinatori për organizim të brendshëm në SBASHK, Ymer Ymeri është përgjigjur se me rëndësi është që të realizohen të gjitha orët e parapara të trajnimit, ndërsa sa i takon orarit të trajnimit ai ka treguar se për orarin pjesëmarrësit duhet të arrijnë marrëveshje të përbashkët bashkë me trajnerin dhe të vazhdojnë me trajnimin me orarin në bazë të marrëveshjes . Ymeri ka shtuar se ai dhe anëtarë të stafit qendror do të vazhdojnë të kyçen vazhdimisht në trajnim për të dhënë mbështetjen e nevojshme teknike, por edhe për t'u përgjigjur në pyetjet që kanë të bëjnë , qoftë me trajnimin, qoftë me çështje sindikale.

Trajnimet e nisura dje kanë pasur rrjedhë të mbarë edhe të dielën

Rezultatet nuk mungojnë sepse jemi bashkë e në SBASHK

Prishtinë, 17.05.2020
97377516 616718915719250 6771938745932316672 nDuke realizuar kërkesat e anëtarësisë për vazhdimin e organizimit të trajnimeve nga larg, SBASHK-u dje ka nisur me grupet e reja të trajnimeve me kolegët tanë nga Prishtina, Malisheva dhe komunat tjera të Kosovës. Edhe sot kryetari Rrahman Jasharaj bashkë me koordinatorin për organizim të brendshëm në SBASHK, Ymer Ymeri bashkë me anëtarë të stafit qendror janë kyçur në trajnimet "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik" me trajnerët Arbenita Hoxha e Sami Shala, "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social", udhëhequr nga trajnerët Besim Haliti e Besjana Rexhepi, pastaj "Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", që po udhëhiqet nga trajneri Mentor Mani, i ndihmuar nga prof. dr. Atdhe Hykolli.
Ata janë kyçur pastaj edhe në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në arsimin Parauniversitar" , që po udhëhiqet nga trajneri prof.dr. Hysen Sogojeva. Gjatë këtyre kyçjeve ata kanë përgëzuar pjesëmarrësit dhe trajnerët që edhe në këtë ditë vikendi po vazhdojnë me tërë përkushtimin duke kontribuar në rrjedhën e mbarë të trajnimeve.97992378 2561412857405678 3623097908254998528 n
Kryetari Rrahman Jasharaj bashkë me koordinatorin për organizim të brendshëm në SBASHK, Ymer Ymeri bashkë me anëtarë të stafit qendror janë kyçur edhe në trajnimet "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik për Arsimin Parauniversitar , që po udhëhiqet nga trajnerët Ramadan Gashi e Jehona Oruqi dhe në trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", të cilin po e udhëheq trajnerja Arbëresha Aliu, që kohë pas kohe po ndihmohet nga trajneri prof. dr. Atdhe Hykolli. Është vërejtur se aty e këtu kishte ca vështirësi të vogla në kyçje, por ato janë tejkaluar bashkërisht dhe rezultatet nuk mungojnë sepse jemi bashkë e në SBASHK. Të hënën, më 18 maj, prof. dr. Hysen Sogojeva do të udhëheq edhe një trajnim dhe atë "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar " me kolegët nga komuna e Dragashit.98052109 2608204779454054 462790865107025920 n

Edhe në këtë vikend aktivitete të shumta të SBASHK-ut për anëtarësinë

Qindra mësimdhënës pjesëmarrës në të pesë trajnimet e licencuara
Prishtinë, 16/05/2020
2shhDuke parë se janë shtuar shumë kërkesat e anëtarësisë për organizimin të pesë trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut, stafi qendror ka mbajtur takimin radhës me trajnerët për të bashkëbiseduar e për të përgatitur një agjendë të organizimit të trajnimeve për kolegët tanë kudo në Kosovë me qëllim që ky aktivitet ë ketë rrjedhë të mbarë , ashtu si kishin edhe trajnimet e organizuara deri tani nga larg.
Këtë të shtunë kanë nisur trajnimet njëri pas tjetrit me një distancë të caktuar kohore me qëllim që në fillimet e tyre të kenë mundësi të përshëndesin pjesëmarrësit kryetari i SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, kryetarët e nivelit komunal sindikal Ahmet Pllana e Skënder Gashi dhe koordinatori për organizimin të brendshëm Ymer Ymeri.97978565 171777000882111 1016813540025040896 n
Të parët kanë filluar sot kolegët tanë me trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik" me trajnerët Arbenita Hoxha e Sami Shala. Në hapje të këtij aktiviteti kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për komunën e Prishtinës, Ahmet Pllana ka përshëndetur pjesëmarrësit dhe i ka përgëzuar ata për punën dhe përkushtimin në mësimin në distancë. Ai po ashtu ka shprehur respekt të lartë për kryetarin e SBASHK-ut dhe stafin qendror për gjithë angazhimet që ata po bëjnë në shërbim të anëtarësisë. Pas kësaj kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përshëndetur pjesëmarrësit dhe trajnerët duke i përgëzuar kolegët tanë që me përkushtim po shënojnë arritje të larta në mësimin nga larg. Kryetari Jasharaj ka shprehur respekt edhe për angazhimin e vazhdueshëm të stafit qendror në shërbim të anëtarësisë duke veçuar Ymer Ymerin, i cili, siç tha kryetari, përveç angazhimeve të përditshme e të shumta në SBASHK, i përkrahur nga stafi qendror po arrijnë të kryejnë me sukses edhe angazhimet për komunikim me anëtarësinë dhe për organizimin me sukses të trajnimeve. Menaxheri për financa dhe administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm Ymer Ymeri u ka dhënë disa sqarime e këshilla teknike pjesëmarrësve në këtë trajnim dhe është përgjigjur edhe në disa pyetje që kanë shtruar ata e që kishin të bënin me rrjedhën e mbarë të trajnimit. Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri ka deklaruar se stafi qendror do të kyçet kohë pas kohe në trajnime dhe do të jetë në dispozicion për të dhënë përgjigje në pyetjet e pjesëmarrësve.
97272470 1383651392024387 4028778992659070976 nPas kësaj kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj bashkë me kryetarin e Kuvendit Sindikal për Arsimin Parauniversitar për Prishtinën , Ahmet Pllana dhe menaxheri për financa e administratë e koordinator për organizim të brendshëm Ymer Ymeri janë kyçur te trajnimi "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social". Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Prishtinën kanë përshëndetur pjesëmarrësit e këtij trajnimi dhe trajnerët e angazhuar Besim Haliti dhe Besjana Rexhepi duke shprehur përgëzimet për angazhimet në procesin mësimor nga larg dhe në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut, ndërsa koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri edhe këtu ka dhënë sqarime e këshilla për rrjedhën e mbarë të trajnimit dhe u është përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve.
Pasi u kanë dëshiruar punë të mbarë trajnerëve dhe pjesëmarrësve të këtij trajnimi Jasharaj, Pllana e Ymeri janë kyçur na trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", që udhëhiqet nga trajneri Mentor Mani, i ndihmuar nga prof. dr. Atdhe Hykolli. Edhe në këtë komunikim me pjesëmarrësit dhe trajnerët kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe kryetari i Kuvendit Sindikal të Arsimit Parauniversitar për Prishtinën , Ahmet Pllana kanë shprehur respekt për përkushtimin e punëtorëve të arsimit kudo në Kosovë për rrjedhën e mbarë të mësimit nga larg dhe për përkushtimin në këtë aktivitet, ndërsa koordinatori për organizim të brendshëm në SBASHK, Ymer Ymeri ka dhënë sqarime dhe këshilla në shërbim të rrjedhës së mbarë të këtij trajnimi.
Në vazhdim të këtij aktiviteti kryetari i SBASHK-ut bashkë me kryetarin për Prishtinën Ahmet Pllana dhe koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymri, janë kyçur në trajnimin "Udhëheqja deh planifikimi strategjik në arsimin Parauniversitar , që po udhëhiqet nga trajneri prof.dr. Hysen Sogojeva. Kryetari i SBASHK-ut ka përshëndetur pjesëmarrësit duke i përgëzuar për gjithë angazhimet dhe në veçanti ka falënderuar trajnerin Sogojeva, i cili po vazhdon me përkushtimin në realizimin e lartë të objektivave që dhuron ky trajnim.
Disa minuta më vonë Jasharaj, Pllana e Ymeri janë kyçur në trajnimin tjetër "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik për Arsimin Parauniversitar" , që po udhëhiqet nga trajnerët Ramadan Gashi e Jehona Oruqi. Ata kanë përgëzuar pjesëmarrësit dhe trajnerët për angazhimin në këtë aktivitet. Me një fjalë përshëndetëse pjesëmarrësve u është drejtuar edhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Malishevën, Skënder Gashi, i cili ka shprehur respekt për punën dhe angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.96291018 602775193658419 1084403251383631872 n
Një bashkëbisedë përmbajtjesore është zhvilluar edhe në trajnimin tjetër të nisur sot "Mësimdhënia e gjuhës shqipe dhe letërsisë për ciklin fillor dhe të mesëm", të cilin po e udhëheq trajnerja Arbëresha Aliu, që kohë pas kohe do të ndihmohet nga trajneri prof. dr. Atdhe Hykolli. Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përshëndetur pjesëmarrësit dhe trajneren Aliu duke shprehur respekt për prof. dr. Atdhe Hykolli, i cili krahas shumë angazhimeve tjera, po gjen kohë që të jetë pjesë e këtyre angazhimeve të SBASHK-ut . Edhe pjesëmarrësve të këtij trajnimi u është drejtuar kryetari i Kuvendit Sindikal për Arsimin Parauniversitar të Prishtinës Ahmet Pllana, ndërsa koordinatori për organizim të brendshëm, Ymer Ymeri ka dhënë sqarime e këshilla për rrjedhën e mbarë të trajnimit dhe u është përgjigjur pyetjeve të pjesëmarrësve duke theksuar edhe këtu se ai dhe stafi qendror do të jenë të kyçur kohe pas kohe për të ndihmuar teknikisht rrjedhën e mbarë të trajnimeve dhe për t'u përgjigjur në pyetjet e pjesëmarrësve.
Do theksuar se në gjithë këto trajnime që filluan sot marrin pjesë mësimdhënës nga komuna e Prishtinës, Malishevës dhe një numër i caktuar edhe nga komuna të tjera, ndërsa të hënën, më 18 maj, do të nis punën trajnimi "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar " me kolegët nga komuna e Dragashit. Ky trajnim do të udhëhiqet nga trajneri prof. dr. Hysen Sogojeva.
SBASHK-u duke vazhduar angazhimet në shërbim të anëtarësisë vazhdon komunikimin me kryetarët e nivelit komunal dhe si gjithmonë, është i gatshëm, që krahas angazhimeve e aktiviteteve tjera, të vazhdojë edhe me organizimin e trajnimeve të licencuara bazuar në kërkesat e kolegëve tanë nga e tërë Kosova.97272470 1383651392024387 4028778992659070976 n

Edhe një takim nga larg me trajnerët e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut

Mobilizim i shtuar sepse ka shumë kërkesa për të pesë trajnimet

Prishtinë, 15.05.2020
98081369 485443488839409 8939291737277333504 nDuke iu përgjigjur kërkesës së kolegëve tanë nga Novobërda dhe komunat tjera, SBASHK-u është duke organizuar trajnime nga larg me kolegët tanë kudo në Kosovë. Pasi trajnimet e mbajtura ishin të suksesshme janë shtuar shumë kërkesat nga anëtarësia për organizimin e të pesë trajnimeve të licencuara, kjo ka bërë që SBASHK-u të ftojë në takimin e radhës nga larg trajnerët e licencuar me qëllim që të shtohet mobilizimi për të plotësuar kërkesat e gjithë kolegëve tanë për këto trajnime.97769587 647422659149900 8127925045868625920 n
Në fillim të këtij takimi nga larg kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka përgëzuar trajnerët e angazhuar deri tani për përkushtimin dhe arritjet. Ai ka thënë se pjesëmarrësit kanë lavdëruar angazhimin e trajnerëve dhe kanë vlerësuar lartë edhe arritjet në këto trajnime. Kryetari Jasharaj ka lavdëruar në veçanti trajnerin prof.dr.Hysen Sogojeva, por edhe prof.dr. Atdhe Hykolli, të cilët janë shprehur të gatshëm të angazhohen vazhdimisht në trajnime për të dhënë kontributin e tyre në rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti. Pas kësaj nënkryetarja Vjollca shala ka treguar për trajnimet duke dhënë edhe sqarime lidhur me rrjedhën e trajnimeve të radhës. Menaxheri për financa e administratë dhe koordinator për organizim të brendshëm Ymer Ymeri ka dhënë sqarime të shumta për mënyrën e organizimit të trajnimeve duke u nisur nga listat e pjesëmarrësve, mbajtja e shënimeve për vijueshmërinë dhe detaje të tjera duke shtuar se stafi qendror do të jetë i angazhuar gjatë gjithë kohës për të ndihmuar e për të kontribuar në rrjedhën e mbarë të trajnimeve.
97458992 2901220733294955 7141336273037295616 nTrajneri prof.dr. Hysen Sogojeva ka përgëzuar SBASHK-un për angazhimin dhe arritjet duke veçuar edhe organizimin e këtyre trajnimeve. Ai ka dhënë idenë që gjatë detyrave konkrete të trajnimeve e sidomos të trajnimit për udhëheqje e menaxhim e po ashtu edhe të trajnimi për dialogun social të punohet edhe SWOT analiza, sepse përmes saj do të merren shumë ide e vlerësime nga pjesëmarrësit lidhur me çështjet konkrete sindikale e që janë një vlerë për angazhimet në të ardhmen.
Pas kësaj është zhvilluar një bashkëbisedë mes trajnerëve dhe stafit qendror duke dhënë ide lidhur me punën që duhet bërë gjatë trajnimeve me qëllim që suksesi të jetë sa më i lartë dhe të arrihen objektivat e trajnimeve. Po ashtu janë këmbyer ide për përvojat e trajnerëve gjatë mbajtjes së trajnimeve nga larg. Trajnerët pjesëmarrës në këtë takim kanë shtruar edhe pyetje që ndërlidheshin me trajnimet që do të nisin këtë të shtunë. Ata kanë marrë përgjigje konkrete nga koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, i cili është shprehur se stafi qendror është në gatishmëri për të ndihmuar dhe kyçjet në trajnime të kryetarit Jasharaj dhe te stafit qendror janë pikërisht për t'u dhënë mbështetje në rrjedhën e mbarë të trajnimeve e jo për të përcjellë punën tuaj, sepse ne kemi besim të plotë te ju e këtë besim ju e keni krijuar me punën e përkushtimin gjatë trajnimeve me kolegët tanë kudo në Kosovë.97291504 262735098212314 5489503211184193536 n
97998777 239518627333289 6173654706452168704 nIshte kërkesë e trajnerit Ilir Gashi dhe e disa trajnerëve të tjerë të rinj që tu mundësohet kyçja në trajnimin gjegjës me qëllim që të marrin përvoja nga trajnerët që janë duke mbajtur trajnimin e caktuar. U vlerësua e qëlluar kjo kërkesë dhe koordinatori Ymer Ymeri është shprehur që cilido nga trajnerët që dëshiron të dëgjoj e të përcjell trajnimin e caktuar do t'i mundësohet kyçja, me qëllim që ata të mësojnë më shumë nga njëri tjetri.
Trajnerët u informuan nga stafi qendror për orarin e trajnimeve që nisin këtë të shtunë dhe u përmenden edhe emrat e trajnerëve që do të angazhohen.98197323 266374411076143 4738569870726135808 n

Ma artikuj...

 1. Përfunduan trajnimet me kolegët tanë nga Prishtina e Novobërda
 2. Takim konsultativ nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe Universiteteve
 3. Internacionalja e Arsimit (EI) mbajti takimin e radhës nga larg me sindikatat anëtare
 4. SBASHK-u vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë
 5. Takim nga larg me trajnerët e pesë trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 6. Një kërkesë e SBASHK-ut lidhur me Ministrinë e Punës e Mirëqenies Sociale
 7. Përfundoi trajnimi për gjuhën shqipe dhe letërsinë me kolegët nga Novobërda
 8. SBASHK-u me një kërkesë konkrete për Kryeministrin Kurti
 9. Takim nga larg me Kryesinë e Sindikatës së Universiteteve (SUSHK)
 10. Edhe një aktivitet i SBASHK-ut me kolegët nga komuna e Novobërdës
 11. Takim me kryetarët e Kuvendeve komunale sindikale dhe të Universiteteve
 12. Konferencë nga larg e shumë sindikatave nga e tërë bota
 13. Po vazhdon me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga Novobërda
 14. Nuk kanë të ndalur angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë
 15. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Mitrovicës
 16. Takim nga larg me kryetarët e nivelit Komunal sindikal dhe të Universiteteve
 17. Takim nga larg me kolegët nga SHFMU “Emin Duraku” të Kaçanikut
 18. Të ndihmohet përfshirja e të gjithë nxënësve në mësimin nga larg
 19. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Prizrenit
 20. Takim nga larg i Këshillit Drejtues të SBASHK-ut
 21. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Obliqit
 22. Qasjet e reja me psikologë
 23. Takim nga larg me kolegët nga Shtërpca dhe Novobërda
 24. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Podujevës
 25. Kuvendi i Sindikatës së Arsimit Parauniversitar i Kamenicës mbajti takim nga larg
 26. Takim nga larg me Kuvendin sindikal të Arsimit Parauniversitar të Dragashit
 27. Lajm i keq për individët që nuk na duan, SBASHK-u ishte dhe është këtu
 28. Mbajti takim nga larg Kuvendi i Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Deçanit
 29. Takim nga larg me Kuvendin e Sindikatës së Arsimit Para universitar të Fushë Kosovës
 30. U mbajt takim nga larg edhe me kolegët nga Skenderaj
 31. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Gjakovës
 32. Internacionalja e Arsimit mbajti takim nga larg
 33. Takim nga larg i Kuvendit të sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Kaçanikut
 34. Takim nga larg i Kuvendit sindikal të Arsimit Parauniversitar të Shtimes
 35. Takim nga larg me kolegët nga Hani i Elezit
 36. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Pejës
 37. Takim nga larg i Kuvendit Sindikal të Arsimit Parauniversitar të Vushtrrisë
 38. Kuvendi sindikal i Arsimit Parauniversitar të Suharekës ka mbajtur takim nga larg
 39. Është mbajtur nga larg Kuvendi i sindikatës komunale të Drenasit
 40. Situata e krijuar nga kufizimet për shkak të Covid-19 sjell te ne edhe strese
 41. Takim nga larg i Kuvendit të Arsimit Para universitar të Lipjanit
 42. Në mbështetje të angazhimit të mësimdhënëseve në këto kohë të vështira
 43. U mbajt takimi i radhës me kryetarët e nivelit komunal sindikal
 44. Takime të suksesshme me Kuvendet sindikale të Prishtinës e Istogut
 45. Vazhdojnë angazhimet e SBASHK-ut me anëtarësinë
 46. Ministrja Bajrami falënderon SBASHK-un për kontributin në situatën aktuale
 47. Takimi online me Kuvendin sindikal të komunës së Gjilanit
 48. Psikologët të gatshëm për angazhim me mësimdhënës
 49. Takim i radhës online me Kuvendin sindikal të komunës së Ferizajt
 50. Veprim zhgënjyes i Kushtetueses ndaj Ligjit të pagave

Butoni posht