Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

SBASHK vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë

Këtë të premte shumë grupe të mësimdhënësve në të katër trajnimet e licencuara

Prishtinë,26.09.2020
120092436 2647464048848009 8488696444716730827 nDuke respektuar kërkesat e kolegëve tanë nga Vitia, Theranda ( Suhareka), Kastrioti ( Obiliqi), Klina, Malisheva, Skenderaj, Gjilani, Kamenica, Novobërda, Lipjani , Deçani, Dragashi, Kaçaniku e Kllokoti, stafi qendror i SBASHK-ut ka vazhduar me përkushtimin duke krijuar kushte për nisjen e trajnimeve për grupe të reja të mësimdhënësve.
Kështu këtë të premte një numër mësimdhënësish nga këto komuna do të jenë pjesë aktive e trajnimit "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerët Skënder Gashi, Valentina Sopjani e Jehona Oruqi. Shumë kolegë të tjerë kanë shprehur vullnetin që të marrin pjesë në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" me trajnerët Arbenita Hoxha e Hyesen Hyseni. Disa nga kolegët tanë kanë kërkuar të jenë pjesë e trajnimit "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm"dhe ata të ndarë në dy grupe do të përcjellin këtë aktivitet të udhëhequr nga trajnerët Pranvera Haziri e Arbëresha Aliu. Disa grupe të tjera do të nisin me trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerët Emrush Ahmeti e Blerim Mehmeti.120132031 1671907132977728 2808964842518050993 n
Edhe kësaj radhe grupet e mësimdhënësve trajnimet i kanë filluar me një distancë kohore prej 10 minutash me qëllim që në hapje të këtyre aktiviteteve me pjesëmarrësit të bashkëbisedojnë kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj në bashkëbisedë me pjesëmarrësit ka informuar ata për angazhimet konkrete të SBASHK-ut dhe ka përgëzuar kolegët kudo në Kosovë për angazhimin e përkushtimin në procesin mësimor në këtë vit shkollor, i cili vlerësohet nga më të vështirët për arsye të pandemisë. Kryetari u është përgjigjur edhe pyetjeve të pjesëmarrësve në këto trajnime. Ai ka lavdëruar edhe angazhimin dhe korrektësinë e trajnerëve të angazhuar në këto trajnime, të cilët janë duke bërë që trajnimet të kenë rrjedhë të mbarë dhe të arrijnë plotësisht qëllimin e organizimit të tyre sepse pjesëmarrësit po marrin njohuri të shumta nga temat kyçe që shtjellohen në cilin do nga këto trajnime. Trajnerët e angazhuar me këto grupe të punëtorëve të arsimit kanë treguar përvojën e tyre me grupet gjatë trajnimeve të kaluara duke i përgëzuar ata për angazhimin dhe dijet e treguara dhe janë shprehur të bindur që edhe pjesëmarrësit në trajnimet që nisën këtë të premte do të jenë të angazhuar dhe do të japin kontribut të çmuar në rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti.
Edhe këtë të premte kryetari Jasharaj në bashkëbisedë me pjesëmarrësit e trajnimeve ka falënderuar koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe gjithë stafin për përkushtimin dhe angazhimin e vazhdueshëm në realizimin e kërkesave të anëtarësisë së SBASHK-ut.
Në bashkëbisedë me pjesëmarrësit në këto trajnime ka marrë pjesë edhe koordinatori për organizim të brendshëm , Ymer Ymeri, i cili ka folur për trajnimet duke treguar se stafi qendror po angazhohet maksimalisht për rrjedhë të mbarë të tyre. Koordinatori Ymeri është përgjigjur edhe në disa prej pyetjeve të pjesëmarrësve, që ndërlidheshin me çështje sindikale.120216164 1037159756714119 4632783172111034870 n
Trajnimet e nisura më 25 shtator do të vazhdojnë për katër ditë me radhë duke realizuara kështu në përpikëri orët e caktuara të trajnimit dhe duke shtjelluar gjithë temat dhe detyrat e parapara.

SBASHK për Strategjinë që zgjedh e jo që shton problemet në arsim

Prishtinë, 24.09.2020

llogo sbËshtë mirë që u riaktualizua çështja e gjendjes së arsimit në Kamenicë. Në vitin 2019 ishte SBASHK-u që alarmojë për situatën e krijuar atje dhe apeloi te deputetët dhe institucionet që të shkojnë në Kamenicë dhe ta thonë prerazi qëndrimin e tyre. Kjo nuk ndodhi sepse ish ministri Bytyqi kishte punë të tjera, ndërsa disa OJQ kritikonin SBASHK-un pse po merr kompetencat e të tjerëve. Duke u gjendur në këtë situatë SBASHK-u arriti marrëveshje të shkruar me kryetarin Kastrati, Marrëveshje kjo që mbron punëtorët e arsimit që të mos hidhen në rrugë pas dekadave të punës në arsim.
Tani arsimi në Kamenicë u kthye në temë dite pas bojkotimit të mësimit nga nxënës dhe prindër të disa lokaliteteve dhe më në fund problemi u debatua edhe në parlament dhe me të u mor edhe Kryeministri Hoti. Për hir të korrektësisë dhe pa i bërë lajka, do theksuar se po të ishte në vitin 2019 Ministër Likaj në MASH kjo çështje atëherë do të debatohej dhe do të kishte angazhime për zgjidhje të drejtë dhe nuk do ta kishim situatën e tanishme e nuk do t'i mbetej kjo punë e ndjeshme drejtorit të atëhershëm të Departamentit për Arsimin Parauniversitar Alush Istogu, i cili dorën në zemër u mundua mjaft, por kompetencat për këtë çështje i kishte të kufizuara.
E përgëzojmë Kryeministrin Hoti për angazhimin konkret lidhur me arsimin në Kamenicë, por bazuar në atë që është botuar në faqen zyrtare të Kryeministrisë lidhur me takimin e tij me kryetarin Kastrati nuk mund të mos hapen disa çështje nga SBASHK.
"Fillimisht, kryeministri Hoti e ka përgëzuar kryetarin Kastrati për nisëm e ndërmarrë, me qëllim të reformimit dhe avancimit të arsimit në këtë komunë, duke theksuar se vendit i nevojitet një strategji nacionale e reformimit të sistemit arsimor parauniversitar", thuhet në lajmin e botuar në faqen zyrtare të Kryeministrisë.
Për shumë njerëz dhe veçmas për nxënësit dhe prindërit që po kundërshtojnë këtë reformë dhe mbylljen e shkollave të tyre kjo nisma e Kastratit nuk është parë si e mbarë e as e qëlluar dhe ndërlidhja e përgëzimit për të nga Kryeministri dhe theksimi i tij se "vendit i nevojitet një strategji nacionale e reformimit të sistemit arsimor parauniversitar" mund të lexohet gabimisht nga kryetarët tjerë të komunave se Kosovën do ta bëjmë Kamenicë dhe pastaj ky bojkotimi i mësimit do të bartej në tërë vendin tonë.
SBASHK që moti e publikisht ka kërkuar që të krijohet një strategji për arsimin e Kosovës dhe këtë dokument jetik do të duhej ta punonin Akademia e Shkencave, njerëz eminent të arsimit nga të gjitha subjektet politike dhe përfaqësues të SBASHK-ut. Kjo Strategji nuk do ta kishte bazë mbylljen e shkollave, po do ta kthente arsimin në prioritet dhe do ta lironte nga ngulfatja që po i bën politika. Kjo Strategji do t'i obligonte institucionet që të financojnë në arsim dhe shkollat tona nuk do ta kishin më mjet kryesor të punës shkumësin dhe shpuzën. Kjo Strategji duhet të jep përgjigje të saktë çka me nxënësit, çka me mësimdhënësit? Kjo Strategji do ia kthente autonominë shkollës dhe lirinë akademike punëtorëve të arsimit. Kjo Strategji do të rregullonte mirë e drejtë të gjitha çështjet dhe do të ishin obligative për zbatim pavarësisht se cila parti fiton në zgjedhjet lokale a qendrore.
Një strategji që nuk ofron zgjidhje afatgjate për këto dhe shumë çështje tjera do të ishte e pjesshme dhe në vend që ta ndihmojë e avancojë arsimin, do ta pengonte atë.

Përfundojnë me sukses trajnimet e filluara të enjten

Trajnerët lavdërojnë përkushtimin e pjesëmarrësve
Prishtinë, 21.09.2020
119733615 3516245301933345 5021372067781612264 oTrajnimet e filluara të enjten me kolegë tanë nga Malisheva, Klina, Kastrioti ( Obiliqi),Lipjani, Gjilani, Prishtina, Kaçaniku, Theranda ( Suhareka) Shtërpca dhe Mitrovica kanë pasur rrjedhë të mbarë. Ata ishin ndarë në pesë grupe. Grupi i parë ka marrë pjesë në "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerin Safet Beqiri. Dy grupe të pjesëmarrësve janë përfshirë në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" Sami Shala e Dren Gërguri. Kolegë të tjerë kanë marrë pjesë në "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerin Mentor Mani , ndërsa grupi i pestë ka ndjekur trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerin Blendor Shatri . Katër grupe kanë përfunduar trajnimin në orët e mbrëmjes së të dielës, teksa grupi me trajnerin Dren Gërguri do ta përmbyllin këtë aktivitet këtë të hënë, pasi pjesëmarrësit kishin kërkuar mirëkuptim nga trajneri që të mos kenë trajnim të premten për arsye të angazhimeve të shumta në procesin edukativ e arsimor.
Pjesëmarrësit gjatë gjithë kohës së trajnimeve kanë marrë pjesë aktive në bashkëbisedë lidhur me temat kyçe duke treguar për njohuritë e fituara gjatë trajnimit e duke shtruar pyetje, që kanë mundësuar hapjen e debatit dhe krijimin e një atmosfere pune, që është kontribut e trajnerëve, por edhe i pjesëmarrësve që kanë qenë aktiv e të përkushtuar.119808490 3516245428599999 4159890582883184924 o
Pjesëmarrësit po ashtu kanë shprehur respekt për trajnerët Safet Beqiri, Sami Shala, Dren Gërguri, Mentor Mani e Blendor Shatri dhe për stafin qendror të SBASHK-ut që po vazhdon me punë e përkushtim të jetë në shërbim të anëtarësisë.
Pasi që një pjesë e mirë e kalendarit shkollor planifikohet të realizohet në institucionet arsimore, atëherë pritet që edhe ky aktivitet i SBASHK-ut me kolegët kudo në Kosovë të mbahet në ambientet shkollore.

SBASHK vazhdon me realizimin e kërkesave të anëtarësisë

Kolegë nga shumë komuna të Kosovës në 5 grupe të trajnimeve

Prishtinë, 17.09.2020
119735329 3332763973478854 6224654529456408701 nPasi që në selinë e SBASHK-ut përmes kryetarëve të nivelit komunal sindikal vazhdojnë të arrijnë kërkesa për organizimin e trajnimeve të licencuara, koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri bashkë me stafin qendror vazhdojnë me përkushtimin për organizim dhe rrjedhë të mbarë të këtij aktiviteti.
Kështu këtë të enjte është vazhduar me këtë angazhim duke nisur trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerin Safet Beqiri , trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik", në dy grupe me trajnerët Sami Shala e Dren Gërguri, trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerin Mentor Mani dhe grupi i pestë me kolegët në trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerin Blendor Shatri . Në këto pesë grupe janë përfshirë anëtarë të SBASHK-ut nga Malisheva, Klina, Kastrioti ( Obiliqi),Lipjani, Gjilani, Prishtina, Kaçaniku, Theranda ( Suhareka) Shtërpca dhe Mitrovica.119739041 930602907464221 899658499628739581 n
Si herëve tjera, edhe kësaj radhe, trajnimet nuk kanë nisur në të njëjtën kohë me qëllim që me pjesëmarrësit të bashkëbisedojë edhe kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj. Ai duke përshëndetur pjesëmarrësit ka vlerësuar lart përkushtimin e tyre në nismën e vitit të ri shkollor dhe vullnetin për të marrë pjesë edhe në trajnimet e licencuara, që shërbejnë për të marrë njohuri të reja nga temat kyçe të këtyre trajnimeve. Kryetari Jasharaj u është përgjigjur edhe pyetjeve të pjesëmarrësve. Ai pastaj ka përgëzuar e falënderuar trajnerët për angazhimin dhe për kontributin që po japin në vazhdimësi për rrjedhën e mbarë të trajnimeve. Po ashtu kryetari gjatë bashkëbisedave me pjesëmarrësit ka kujtuar se për rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti meritojnë lëvdata e përgëzime koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe stafin qendror të SBASHK-ut. Pjesëmarrësit e trajnimeve i ka përshëndetur edhe kryetari për nivelin sindikal komunal të Malishevës, Skënder Gashi, i cili ka përgëzuar pjesëmarrësit për angazhimet duke i uruar për fillimin e vitit të ri shkollor. Gashi ka përgëzuar edhe stafin qendror të SBASHK-ut për angazhimet dhe përkushtimin në shërbim të anëtarësisë.
Kujtojmë se edhe këto trajnime të nisura këtë të enjte do të vazhdojnë për katër ditë me radhë.

SBASHK- Institucionet mos ta lexojnë gabimisht përkushtimin tonë

Prishtinë, 16.09.2020

llogo sbSBASHK-u uron që gatishmërinë që po tregojmë dhe përkushtimin për të kontribuar në rrjedhën e mbarë të këtij viti shkollor, që vlerësohet nga më të vështirët deri tani, mos ta lexojnë gabimisht institucionet lokale e qendrore.
Është e vërtetë se SBASHK-u në takimet në MASH dhe me institucione të tjera është zotuar se do të vazhdojë komunikimin me punëtorët e arsimit dhe do ju jap kurajë atyre që të vazhdojnë me përkushtimin në rrjedhën e mbarë të këtij viti shkollor, por po ashtu SBASHK-u është zotuar që moti se do të mbetet në mbrojtje të anëtarësisë dhe do të vazhdojë të mbetet zë i kërkesave të tyre.
SBASHK-u në bashkëbisedat e vazhdueshme me Ministrin Likaj janë pajtuar që duhet bërë zgjidhje për punëtorët e arsimit të sëmurë rëndë në mënyrë që ata mos të angazhohen në procesin mësimor, por të zëvendësohen me kuadro të tjera për këtë vit shkollor dhe që të sigurohet buxhet shtesë për norma shtesë, ngase natyra e punës në këto kushte pandemie do të bëj që një numër mësimdhënësish të jenë të ngarkuar me më shumë orë pune krahasuar me normat që i kanë të përcaktuara me Ligj dhe me Kontratën Kolektive të arsimit të Kosovës.
Ministri Likaj ka ngritur këto çështje edhe në Qeveri dhe e përgëzojmë që ka arritur të bëj zgjidhje duke siguruar buxhet për t'u dhënë paga kolegëve tanë të sëmurë rëndë dhe për 1000 gjysmënorma për kolegët që do të angazhohen me orar shtesë të punës. Mirëpo informacionet nga terreni flasin se DKA-të dhe drejtoritë e shkollave nuk janë duke i trajtuar këto çështje me personelin arsimor dhe se kolegët tanë të sëmurë, krahas stresit nga sëmundja, janë vënë në siklet sepse nuk u është komunikuar me vendime se janë të liruar nga procesi mësimor dhe se do të marrin pagën deri në një vendim tjetër. Po ashtu drejtoritë e shkollave dhe DKA-të duhet të komunikojnë me personelin arsimor dhe t'ua bëjnë me dije se për angazhime shtesë do të kompensohen dhe për këtë edhe t'u lëshohen vendime. Një komunikim i tillë duhet bërë edhe me psikologët, pedagogët e personelin tekniko-ndihmës sepse edhe për këto profile MASH-i ka arritur të sigurojë mbështetje buxhetore për norma shtesë.
Kundërshtimi i SBASHK-ut që matjen e temperaturës së nxënësve mos ta bëjnë mësimdhënësit po tregohet i drejtë ngase informacionet nga shkollat tregojnë se kjo po ndikon që të ketë vonesa në procesin mësimor dhe se kjo do të komplikohet edhe më kur nga 21 shtatori pritet të kthehen në shkollë edhe nivelet tjera arsimore dhe kur së shpejti do të përkeqësohen edhe kushtet klimatike. Janë prindërit ata që kanë nënshkruar deklaratën për pjesën e tyre të përgjegjësisë dhe është detyrë e tyre që të përcjellin shëndetin e fëmijëve të tyre dhe nëse ka ndonjë simptomë mos ta nisin për në shkollë, por të këshillohen me personelin shëndetësor.
SBASHK-u duke pasur shumë ankesa nga kolegët tanë nga kryeqyteti i drejtohet edhe një herë, DKA-së në Prishtinë, që mos të insistojë në zbatimin e E- shkollorit sepse edhe ashtu, është ky vit i vështirë shkollor dhe mësimdhënësit kanë mjaft angazhime në përpjekjet për të realizuar si duhet procesin edukativ e arsimor në kohën kur edhe orët mësimore janë shkurtuar dhe angazhim kyç i mësuesit le të jetë procesi mësimor dhe përpjekja që nxënësit të arrijnë njohuri të reja.

SBASHK uron nxënësit edhe punëtorët e arsimit

Na qoftë i mbarë ky vit i vështirë shkollor

Prishtinë, 14.09.2020
logoNxënës dhe ju kolegë të nderuar kudo jeni urime fillimi i vitit të ri shkollor. Informatat që kemi marrë nga kryetarët e shoqatave sindikale përmes kryetarëve të nivelit komunal sindikal tregojnë se në të gjitha komunat e Kosovës 14 shtatori shënoi fillimin e mbarë të vitit të ri shkollor. Duke vazhduar angazhimet në të njëjtin front Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, Ministria e Shëndetësisë, Ministria e Arsimit, SBASHK-u dhe prindërit do t'i tejkalojmë vështirësitë. Ju kolegë të nderuar do të zhvilloni betejën në rrugëtimin drejt njohurive të reja për nxënësit e Kosovës, por edhe betejën për ta ruajtur shëndetin personal, shëndetin e kolegëve dhe të fëmijëve, që janë stolia më e bukur e atdheut tonë.
Edhe në të kaluarën i kemi mposhtur vështirësitë dhe kemi ngadhënjyer duke e ruajtur arsimin. Bashkë do të angazhohemi edhe tani dhe do t'i tejkalojmë vështirësitë në shërbim të edukimit e arsimimit të brezave. Kolegë të nderuar, punëtorë të arsimit, na qoftë i mbarë ky vit i ri shkollor. Ju premtojmë se SBASHK-u në bashkëpunim me MASH do të angazhohet edhe për realizimin e kërkesave të drejta e legjitime të punëtorëve të arsimit.

Kanë përfunduar me sukses trajnimet që filluan të mërkurën

Pjesëmarrësit shprehin respekt për angazhimet dhe srritjet e SBASHK-ut

Prishtinë, 13.09.2020
njefotoNjë numër i konsiderueshëm i kolegëve tanë të ndarë në 9 grupe kishin nisur të mërkurën trajnimet "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerët Blendor Shatri,Safet Beqiri e Ramadan Gashi,trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror e demokratik "me trajnerët Sami Shala e Blerta Blakaj, trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerët Hysen Sogojeva dhe Besim Kryeziu dhe trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe në ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerët Mentor Mani dhe Pranvera Haziri.dyfoto
Ata kanë vazhduar këtë aktivitet për katër ditë me radhë për ta përfunduar me sukses në orët e mbrëmjes së të shtunës.
Gjatë këtyre katër ditëve këtë aktivitet e kanë përcjellur koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri bashkë me një pjesë të stafit qendror për të ndihmuar në rrjedhën e mbarë dhe për të përcjellur vijueshmërinë e pjesëmarrësve.
Në trajnime është kyçur edhe kryetari i SBASHK Rrahman Jasharaj , i cili ka bashkëbiseduar me pjesëmarrësit dhe bashkë me koordinatorin Ymer Ymeri u janë përgjugjur pyetjeve tè pjesëmarrësve për çështjet aktuale në arsim dhe për angazhimet dhe aktivitet sindikale.
Pjesëmarrësit kanë lavdëruar përkushtimin e trajnerëve dhe kanë shprehur respekt për angazhimet dhe arritjet e SBASHK-ut.
Ky aktivitet do të vazhdojë duke respektuar vullnetin e anëtarësisë nga e tërë Kosova për të marrë pjesë në trajnimet e licencuara të SBASHK.

trefoto

SBASHK detyra e kërkesa konkrete për rrjedhën e mbarë të vitit të ri shkollor

Prishtinë, 11.09.2020

foto nga takimiPër të bartur informacionet te kryetarët e nivelit komunal e përmes tyre edhe të anëtarësia lidhur me qëndrimet nga takimi konsultativ me Ministrin Likaj dhe kryesinë e kolegjiumit të DKA-ve dhe për të caktuar detyra konkrete e për të rikujtuar kërkesat e punëtorëve të arsimit me rastin e fillimit të vitit shkollor, SBASHK ka mbajtur në orët e pasdites së sotme takim konsultativ me kryetarët e nivelit komunal sindikal. Në fillim të këtij takimi kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj bashkë me koordinatorin për organizim të brendshëm Ymer Ymeri kanë njoftuar pjesëmarrësit lidhur me bashkëbisedën në takimin e sotëm me Ministrin Likaj dhe përfaqësues të DKA-ve. Është thënë se të gjitha palët janë pajtuar se viti i ri shkollor do të nis më 14 shtator sipas master planit të MASH-it.
Pikërisht duke u angazhuar për rrjedhën e mbarë të vitit të ri shkollor, nga të gjithë konsiderohet se do të jetë me plot sfida dhe kërkon prandaj angazhim të vazhdueshëm të të gjithëve. Në këtë takim të SBASHK-ut me kryetarët e nivelit komunal sindikal janë caktuar detyra konkrete për gjithë veprimtarët sindikal, por edhe është vendosur për kërkesat konkrete drejtuar DKA-ve dhe institucioneve tjera.
Është vendosur që kryetarët e shoqatave sindikale në të gjitha institucionet arsimore në Kosovë të vëzhgojnë vazhdimisht zbatimin e masave të përcaktuara nga Instituti i Shëndetit Publik dhe MASH dhe të raportojnë vazhdimisht për situatën ekzistuese.
Nga ky takim SBASHK-u i drejtohet DKA-ve me kërkesat që gjatë javës së parë me të nisur mësimi të lidhin kontrata shtesë me mësimdhënësit që do të angazhohen me norma shtesë. Duhet saktësuar lista e mësimdhënësve të sëmurë rëndë që lirohen nga procesi mësimor duke i siguruar ata se do të vazhdojnë të marrin pagën. Një kërkesë tjetër është që të sigurohen maska për punëtorët arsimor.
Një vendim tjetër është se SBASHK-u kundërshton idenë që mësimdhënësit të angazhohen për matjen e temperaturës së nxënësve ngase janë prindërit ata që duhet të kenë kujdes për gjendjen shëndetësore të fëmijëve të tyre dhe në rast të dyshimeve mos t'i nisin ata për në shkollë e po ashtu duhet që situatën për gjendjen e nxënësve e mësimdhënësve ta përcjellin personeli shëndetësor që do të angazhohej nëpër komuna në bashkëpunim me DKA-të.
SBASHK-u u bën thirrje DKA-ve që situatën aktuale ta ndjekin shembullin e mirë të bashkëpunimit të MASH e SBASHK dhe të bashkëpunojnë ngushtë me përfaqësues të sindikatës me qëllim të angazhimit të përbashkët në përcjelljen e situatës dhe marrjen me kohë të masave adekuate.

Kërkesa të shumta për pjesëmarrje në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut

Kolegët e ndarë në 9 grupe filluan trajnimet këtë të mërkurë

Prishtinë,10.09.2020
119169272 628223624510915 2383245738713873619 nMe të filluar të ciklit të dytë të trajnimeve nga larg në SBASHK kanë ardhur shumë kërkesa të kolegëve tanë përmes kryetarëve të nivelit komunal sindikal. Koordinatori por organizim të brendshëm Ymer Ymeri bashkë me zyrtaren për trajnime dhe gjithë stafin e SBASHK-ut kanë bërë përgatitjet e duhura dhe kjo e mërkurë shënoi fillimin e trajnimeve për kolegët tanë nga Lipjani, Mitrovica, Malisheva, Gjilani, Vitia, Prishtina, Dragashi, Vushtrria, Klina, Novobërda, Kaçaniku e komuna të tjera.saff
Duke respektuar vullnetin e tyre ata janë ndarë në 9 grupe dhe atë 3 grupe për trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social", me trajnerët Blendor Shatri, Safet Beqiri e Ramadan Gashi, dy grupe për trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik", me trajnerët Sami Shala e Blerta Blakaj. Po ashtu këtë të mërkurë filloi ky aktivitet për dy grupe në trajnimin "Udhëheqja dhe planifikimi strategjik në Arsimin Parauniversitar" me trajnerët Hysen Sogojeva dhe Besim Kryeziu dhe për dy grupe të tjera në trajnimin "Mësimdhënia e gjuhës dhe letërsisë shqipe për ciklin fillor dhe të mesëm" me trajnerët Mentor Mani dhe Pranvera Haziri. Fillimi i trajnimeve nëpër grupe kanë nisur në distancë kohore prej 15 minuta me qëllim që te fillimet e tyre të kyçen kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj, nënkryetarja Vjollca Shala dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri. Duke bashkëbiseduar me pjesëmarrësit e këtyre trajnimeve kryetari Jasharaj ka përgëzuar pjesëmarrësit në këtë aktivitet duke shprehur respekt për angazhimin maksimal të koordinatorit Ymer Ymeri dhe gjithë stafit qendror për organizimin sa më të mirë të trajnimeve dhe për realizimin e detyrave të shumta në shërbim të anëtarësisë. Kryetari ka shprehur respekt meritor edhe për trajnerët, të cilët janë shembull i shkëlqyer i përkushtimit dhe po japin kontribut me vlerë në rrjedhën e mbarë të këtij aktiviteti.
blKoordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri pas kësaj u ka dhënë sqarime lidhur me rrjedhën e trajnimeve pjesëmarrësve në të 9 grupet e trajnimit që kanë nisur me këtë aktivitet të mërkurën e 9 shtatorit.
Trajnimet do të vazhdojnë për katër ditë me radhë duke realizuar me përpikëri temat e planifikuara dhe duke zhvilluar bashkëbiseda e duke kryer detyra të shumta , që dëshmojnë për arritjet e pjesëmarrësve në këtë aktivitet të rëndësishëm të SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.

Ministri Likaj dhe kryetari i SBASHK-ut vizituan disa shkolla të Obiliqit

Prishtinë, 07.09.2020

foto1Duke dëshmuar bashkëpunimin korrekt dhe angazhimin në frontin e përbashkët në shërbim të arsimit, Ministri i MASH-it Ramë Likaj dhe kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri kanë vizituar Gjimnazin "17 Shkurti", Shkollën e Mesme Profesionale "Ismajl Dumoshi" në Obiliq dhe Shkollën e Mesme të Ulët "Hasan Prishtina" në fshatin Milloshevë. Të shoqëruar nga kryetarja e nivelit komunal sindikal Luljejta Boshnjaku dhe drejtori i DKA-së Rexhep Zeka, ata kanë parë nga afër përgatitjet e bëra dhe angazhimin e vazhdueshëm të të punësuarve në këto institucionet arsimore për t'u përgatitur sa më shumë për fillimin e mbarë të vitit të ri shkollor më 14 shtator.foto2
Drejtorët dhe të punësuarit tjerë në këto shkolla kanë shprehur gatishmërinë për të nisur mbarë vitin shkollor, kurse drejtori i DKA-së ka lavdëruar bashkëpunimin me MASH-in e SBASHK-un dhe ka deklaruar se gjatë këtyre ditëve të mbetura do të finalizohen gjithë përgatitjet për të nisur mbarë me vitin e ri shkollor.
Ministri i MASH-it Ramë Likaj dhe kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj kanë vizituar edhe Kuvendin Komunal dhe kanë bashkëbiseduar për arsimin në këtë komunë me nënkryetarin Ibush Mjekiqi . Ata janë shprehur se këto vizita të përbashkëta në institucionet arsimore janë dëshmi e bashkëpunimit dhe angazhimit të përbashkët në shërbim të arsimit .
Ministri i MASH-it Likaj dhe kryetari SBASHK-ut Jasharaj edhe në ditët në vijim do të vizitojnë institucione arsimore në komunat tjera të Kosovës.foto3

Ministri Likaj dhe përfaqësuesit e SBASHK-ut biseduan për përgatitjet për fillimin e vitit të ri shkollor

Prishtinë, 01.09.2020

foto1 takimi me sbashkNë vazhdën e konsultimeve të rregullta për fillimin e vitit të ri shkollor në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës, ministri Ramë Likaj takoi sot përfaqësuesit e SBAShK të udhëhequr nga kryetari, Rrahman Jasharaj.
Në takim u diskutuan përgatitjet që po bëjnë institucionet arsimore për fillim të suksesshëm të vitit të ri shkollor 2020/2021.
Përfaqësuesit e SBAShK-ut shprehën interesim për kujdes të shtuar për mbrojtjen shëndetësore të mësimdhënësve në gjendje të rënduar shëndetësore, si dhe për procesin e testimit të një mostre të caktuar të mësimdhënësve para fillimit të vitit shkollor.
Ndërsa, ministri Likaj, ndër të tjera, i informoi përfaqësuesit e SBAShK-ut për pakon e masave të Qeverisë për mbështetjen e komunave për krijimin e kushteve për fillim të vitit të ri shkollor.
Ministri Likaj dhe përfaqësuesit e SBAShK-ut u dakorduan që të vizitojnë një numër të shkollave për të parë për së afërmi nivelin e përgatitjeve të institucioneve arsimore.
Kryetari i SBAShK, Rrahman Jasharaj, e falënderoi ministrin Likaj për përkrahjen dhe bashkëpunimin për vit të mbarë shkollor.

Ma artikuj...

 1. SBASHK-u vizitoi DKA-në e Prishtinës
 2. SBASHK nis me ciklin e ri të trajnimeve nga larg
 3. U mbajt takimi me Këshillin Drejtues dhe kryetarët e nivelit komunal sindikal
 4. Takimi nga larg me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve
 5. Ministri Likaj u takua me kryetarin e SBASHK-ut
 6. Me anëtarët e SBASHK-ut në bregdetin shqiptar
 7. SBASHK-u me grupin e dytë të pushuesve në bregdetin shqiptar
 8. Atmosferë e këndshme pranë valëve të detit shqiptar
 9. Përfundim i suksesshëm i trajnimeve të filluara më 26 qershor
 10. SBASHK përmbyll sukses një aktivitet të veçantë në shërbim të anëtarësisë
 11. SBASHK-u përmbyll edhe një aktivitet në shërbim të anëtarësisë
 12. SBASHK-u përmbyll edhe këtë javë me angazhime të shumta në shërbim të anëtarësisë
 13. Fillojnë edhe 10 grupe të reja me trajnimet e licencuara të SBASHK-ut
 14. Edhe një takim nga larg i EI me sindikatat anëtare
 15. Përfaqësues të SBASHK-ut u takuan me Ministrin Likaj
 16. Duke e realizuar moton e të mësuarit gjatë gjithë jetës
 17. Vazhdoi të realizohet edhe të premten agjenda e takimeve nga larg
 18. Edhe të enjten ka vazhduar agjenda e takimeve nga larg
 19. U mbajtën takime nga larg me Kuvendet sindikale të katër komunave
 20. Takim i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Kastriotit (Obliqit)
 21. Në kuadër të realizimit të agjendës së re të takimeve nga larg
 22. SBASHK-u e përmbyll majin me një varg aktivitetesh në shërbim të anëtarësisë
 23. Agjenda e re e takimeve nga larg me nivelin sindikal komunal dhe Universiteteve
 24. Forcohet bashkëpunimi i federatave tjera sindikale me SBASHK-un
 25. U mbajt takim konsultativ me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve
 26. Punë e përkushtim i SBASHK-ut edhe në ditët e festës
 27. Edhe vikendet SBASHK-u i ka kthyer në punë e angazhim
 28. Angazhim e përkushtim i SBASHK-ut edhe në komunën e Dragashit
 29. Edhe një takim nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve
 30. Filloi me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga komuna e Dragashit
 31. Trajnimet e nisura dje kanë pasur rrjedhë të mbarë edhe të dielën
 32. Edhe në këtë vikend aktivitete të shumta të SBASHK-ut për anëtarësinë
 33. Edhe një takim nga larg me trajnerët e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 34. Përfunduan trajnimet me kolegët tanë nga Prishtina e Novobërda
 35. Takim konsultativ nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe Universiteteve
 36. Internacionalja e Arsimit (EI) mbajti takimin e radhës nga larg me sindikatat anëtare
 37. SBASHK-u vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë
 38. Takim nga larg me trajnerët e pesë trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 39. Një kërkesë e SBASHK-ut lidhur me Ministrinë e Punës e Mirëqenies Sociale
 40. Përfundoi trajnimi për gjuhën shqipe dhe letërsinë me kolegët nga Novobërda
 41. SBASHK-u me një kërkesë konkrete për Kryeministrin Kurti
 42. Takim nga larg me Kryesinë e Sindikatës së Universiteteve (SUSHK)
 43. Edhe një aktivitet i SBASHK-ut me kolegët nga komuna e Novobërdës
 44. Takim me kryetarët e Kuvendeve komunale sindikale dhe të Universiteteve
 45. Konferencë nga larg e shumë sindikatave nga e tërë bota
 46. Po vazhdon me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga Novobërda
 47. Nuk kanë të ndalur angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë
 48. Takim nga larg i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Mitrovicës
 49. Takim nga larg me kryetarët e nivelit Komunal sindikal dhe të Universiteteve
 50. Takim nga larg me kolegët nga SHFMU “Emin Duraku” të Kaçanikut

Butoni posht