Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Përfaqësuesit e SBASHK-ut u takuan me rektorin prof.dr. Naser Sahiti

Gatishmëri për angazhime të përbashkëta

Prishtinë, 28.10.2020
rektKryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj i shoqëruar nga kryetari i Kuvendit të sindikatës së Universiteteve të Kosovës Bardh Bardhi dhe kryetari i sindikatës së Universitetit të Prishtinës, prof. dr. Azem Kyçuku kanë vizituar Rektoratin e Universitetit të Prishtinës dhe janë takuar me rektorin prof. dr. Naser Sahiti.
Kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve të Kosovës Bardh Bardhi ka përgëzuar prof.dr. Sahitin për zgjedhjen në detyrën e rektorit e pastaj ka informuar për angazhimet e SBASHK-ut në shërbim të arsimit dhe në plotësimin e kërkesave legjitime të anëtarësisë.
Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka uruar rektorin për detyrën dhe ka shprehur bindjen se me angazhime të përbashkëta do të arrihet që përmes dialogut e bashkëpunimit të gjendet zgjidhje për kërkesat e anëtarësisë dhe do të punohet edhe në shërbim të arsimit të Kosovës.
Kryetari i Sindikatës së Universitetit të Prishtinës prof. dr. Azem Kyçyku ka shprehur bindjen se me angazhime të përbashkëta do të shënohen rezultate e suksese dhe se Sindikata e Universitetit të Prishtinës, por edhe Sindikata e Universiteteve përmes SBASHK-ut do të jenë të angazhuar e do ta ndihmojnë rektorin në përpjekjet për rrjedhën e mbarë të punës në Universitet dhe në angazhimet për arritjen e sukseseve sa më të larta të këtij institucioni të respektuar arsimor e shkencor.rekttt
Rektori prof. dr. Naser Sahiti ka falënderuar përfaqësuesit e SBASHK-ut për vizitën dhe ka shprehur respekt të lartë për angazhimet e kësaj sindikate në realizimin e kërkesave të anëtarësisë, por edhe për përpjekjet konkrete për ngritjen e vazhdueshme të cilësisë në tërë arsimin e Kosovës. Ai ka shprehur gatishmërinë për bashkëpunim dhe angazhime të përbashkëta në shërbim të zgjidhjes së kërkesave të arsyeshme të anëtarësisë dhe të rrjedhës së mbarë të punës në Universitet.

SBASHK në përgatitje të Planit të ri strategjik

Nuk u harruan udhëheqësit e dikurshëm sindikal

Durrës, 24.10.2020
2410Për t'u përballur suksesshëm me sfidat e kohës SBASHK-u ka zhvilluar përgatitje edhe për përgatitjen e Planit të ri strategjik për periudhën 2021-2025. Me qëllim që ky dokument orientues i veprimeve e aktiviteteve të jetë i plotë e përmbajtjesor, krahas veprimtarëve aktualë , në përgatitjen e tij janë përfshirë edhe udhëheqës të dikurshëm sindikal. Koordinatorët dhe kryetarët e dikurshëm të nivelit komunal sindikalë i ka bërë bashkë SBASHK-u në një aktivitet pune me qëllim që t'u shprehet respekt meritor për angazhimet e tyre si koordinator dhe si kryetarë të niveleve komunale sindikale, por edhe të kërkojë idetë dhe kontributin e tyre në përgatitjen e Planit strategjik. Këta njerëz janë të moshuar tani dhe po përballën me sfidat e moshës , por janë ndjerë krenar që SBASHK nuk i ka harruar dhe po kërkon edhe idetë e tyre për këtë dokument me rëndësi.
Në hapje të këtij aktiviteti kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj ka kujtuar kohët plot sfida kur kordinatorët dhe kryetarët e parë të nivelit komunal sindikal ishin angazhuar duke vënë themelet e një organizimi të fortë sindikal. "ishin vitet e 90-ta kur SBASHK po dëshmohej me punë e sakrifica në ruajtjen e arsimit shqip nga furtunat e pushtuesit dhe ju koordinatorët e parë dhe ju kryetarë të nivelit komunal sindikal po bartnit mbi supe gjithë atë aktivitet bashkë me kryetarin e parë Agim Hyseni dhe kryesinë e stafin e asaj kohe. Jam krenar që isha njëri nga ju", është shprehur me emocione kryetari Jasharaj . Ai pastaj në shenjë respekti ka lexuar listën e pjesëmarrësve : Bislim Behrami, Haki Ymeri, Sefer Krasniqi, Ragip Qollaku, Hakif Peci, Hajriz Berisha, Sali Janova, Xhevat Haliti, Ahmet Gashi, Ibish Maksuti, Ajrt Reshiti, Zeqir Krasniqi, Halil Idrizi, Taip Keçmezi, Murat Kryeziu, Sadik Shala, Lutfi Mani, Elez Krasniqi , Rexhep Sadiku dhe Besnik Krasniqi.
Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri ka shprehur respekt për veprimtarët e hershëm sindikal e pastaj ka shpalosur pjesë nga përmbajtja e punës së këtij takimi, kurse zyrtari ligjor Blendor Shatri ka bërë krahasime mes përmbajtjes së Planit strategjik aktual dhe objektivave që duhet të ketë plani i ri strategjik.sottttttttt
Pjesëmarrësit e këtij aktiviteti falënderues e të punës janë shprehur me emocione dhe kanë nisur me shpalosjen e kujtimeve nga vitet e kaluar plot sfida duke u ndalur në momente kyçe që i bëjnë të ndjehen krenar me sindikatën e tyre. Ata janë shprehur se mosha e shtyrë dhe tekat e kësaj moshe nuk i ndal ata të mendojnë për SBASHK-un duke u ndjerë krenarë për arritjet e shumta e duke ndjerë ende peshën e sfidave nëpër të cilat po kalohet. Pjesëmarrësit janë ndjerë keq pse sot e këtu janë me ta kryetari i parë Agim Hyseni, nënkryetarët e parë Ali Shabani e Nediha Grapci sekretari i parë i përgjithshëm Zenel Zeka ,koordinatori Iljaz Qalaj, kryetari i nivelit komunal Mustafë Beqiri e ndonjë veprimtarë tjetër.

SBASHK vizitoi Drejtorinë e Arsimit të Mitrovicës

Të forcohet bashkëpunimi në shërbim të arsimit
Prishtinë, 21.10.2020
dka mitroKryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj i shoqëruar nga zyrtari ligjor Blendor Shatri dhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit parauniversitar të Mitrovicës Isa Ismajli kanë vizituar Drejtorinë Arsimore të kësaj komune dhe janë takuar me drejtorin e këtij institucioni Ismet Ferizi.
Kryetari Jasharaj ka përgëzuar z. Ferizi për emërimin në këtë detyrë dhe ka shprehur bindjen se drejtori i DKA-së së Mitrovicës do të punojë me përkushtim dhe do të shënojë rezultate të shumta, sepse fisnikërohet nga përkushtimi në misionin e shenjtë të mësimdhënësit në edukimin e arsimimin e brezave dhe nga arritjet e shumta kur ishte drejtues i një institucioni në zë të arsimit të mesëm të lartë në Mitrovicë.
Zyrtari ligjor në SBASHK Blendor Shatri dhe kryetari i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar për Mitrovicën Isa Ismajli kanë përcjellë në këtë takim zërin e mësimdhënësve të kësaj komune duke u ndalur te disa nga çështjet aktuale e për të cilat kanë apeluar te Drejtori që të ketë angazhime për zgjidhjen e tyre.
Drejtori i DKA-së së Mitrovicës z. Ferizi ka shprehur respekt për SBASHK-un dhe është ndjerë mirë për këtë vizitë. Ai pas kësaj ka treguar për angazhimet që janë duke u bërë në mënyrë që procesi mësimor të ketë rrjedhë të mbarë. Ai po ashtu ka treguar për gatishmërinë e bashkëpunimit në shërbim të anëtarësisë dhe në përpjekjet e përbashkëta për zgjidhjen e çdo çështjeje të ngritur.

Mësuesit nga e tërë bota sot bashkërisht po festojnë ditën e tyre

Prishtinë, 5 tetor 2020
5555tttSituata aktuale e krijuar nga Covid 19 ka bërë që stafi qendror i Internacionales së Arsimit bashkë me Komitetet e Sindikatave të Arsimit nga të gjitha kontinentet të krijojë mundësi të komunikimit dhe shënimit solemn të 5 Tetorit –Ditës Ndërkombëtare të Mësuesve duke përgatitur një program 24 orësh të aktiviteteve. Të 400 sindikatat anëtare të EI-së, mes të të cilave edhe SBASHK-u, kanë bërë aktivitete përgatitore e festive në shtetet e tyre për t'u kyçur pastaj në aktivitetin qendror solemn.5 tetori Kryetaret Komunal Sindikal
Në kuadër të këtij aktiviteti SBASHK ka organizuar takime solemne me kryetarë të nivelit sindikal komunal e të universiteteve dhe me përfaqësues sindikal nga e tërë Kosova duke kujtuar se ky 5 Tetor arsimin te ne, në Ballkan , Evropë e në tërë botën e gjen në përballje me sfidat nga e kaluara, por edhe me sfidën mjaft të rëndë, që solli pandemia nga Covid 19.
Në këto takime është lexuar edhe mesazhi dhe letra publike e Komitetit të Sindikatave të Evropës lidhur me angazhimin dhe përkushtimin e mësuesve në përpjekje për të realizuar misionin e tyre fisnik në rrethana tepër të vështirësuara përmes mësimit nga larg nga marsi i këtij viti dhe gatishmërinë për sakrifica duke u kthyer në institucione arsimore për ta vazhduar procesin arsimor.
Shumë nga veprimtarët sindikal dhe mësimdhënës të Kosovës do të jenë të kyçur në programin 24 orësh për t'u bërë kështu pjesë e këtij aktiviteti, që sjell te mësuesit mesazhet dhe vlerësimet për gjendjen në arsimin botëror sot nga kryetarja dhe sekretari gjeneral i Internacionales së Arsimit znj. Suzan Hopgood e David Edvards, nga kryetarja e Komitetit të Sindikatave të Arsimit të Evropës Kristine Blover, nga drejtorja e këtij Komiteti Suzan Flocken, nga ministra të arsimit nga shtete të ndryshme dhe liderë e udhëheqës të tjerë evropian e botëror.
5tet2020Mesazh i përbashkët i kësaj feste është uniteti dhe solidariteti mes sindikatave të arsimit dhe 32 milionë anëtarëve që kanë ato kudo në botë. #5Octlive

SBASHK-u shënon 5 Tetorin-Ditën Botërore të Mësuesit

Prishtinë, 03.10.2020
5 tetor Dita Boterore e MesuesveSituata e krijuar nga pandemia kudo në botë ka bërë që edhe 5 Tetori-Dita Botërore e Mësuesit të shënohet ndryshe nga vitet tjera. Internacionalja e Arsimit (EI) ka zgjedhur SBASHK-un dhe gjithë sindikatat tjera, që përfaqësojnë 32 milionë mësimdhënës nga e tërë bota që të zhvillojnë takime solemne e aktivitete nga larg për t'u bërë të hënën nga një aktivitet të përbashkët 24 orësh me kyçje në platforma të ndryshme me qëllim të krijimit të atmosferës së përbashkët festive, por edhe për të këmbyer informacione e vlerësime për situatën aktuale me udhëheqës të lartë të EI-së dhe me njerëz eminentë të arsimit nga shtete të ndryshme të botës.
Duke u bërë pjesë e këtyre aktiviteteve kushtuar 5 Tetorit, SBASHK-u mbajti takim solemn nga larg me anëtarët e Këshillit Drejtues, që është organi më i lartë mes dy kongreseve dhe që përfaqëson gjithë të punësuarit në sektorin e arsimit nga çerdhet e deri edhe në Universitete. Në këtë takim Kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj duke ua uruar këtë festë gjithë të punësuarve në arsim, foli për 5 Tetorin dhe Betimin e mësuesit dhe për angazhimet e sindikatave në mbrojtjen e figurës së mësuesit dhe në procesin mësimor, që kudo në botë është vështirësuar shumë për arsye të pandemisë nga Covid-19. SBASHK-u ka shpërndarë në shumë adresa elektronike mesazhin dhe posterët e EI-së lidhur me këtë datë të rëndësishme për arsimin.kryetari
Duke bërë një vlerësim se si po e gjen arsimin në Kosovë ky 5 Tetor, kryetari Jasharaj, por edhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri, kryetari i Sindikatës së Universiteteve Bardh Bardhi dhe pjesëmarrës të tjerë kanë vlerësuar se punëtorët arsimor në të gjitha nivelet e arsimit janë shembull i angazhimit e përkushtimit dhe se momentalisht kemi një situatë stabile në institucionet arsimore dhe se procesi mësimor në përgjithësi ka rrjedhë të mbarë. U tha se edhe viti akademik besohet se do të jetë i mbarë falë angazhimeve të studentëve dhe personelit arsimor e administrativ atje. Ishte qëndrim i përbashkët se SBASHK-u do të vazhdojë me përkushtim, angazhimet dhe arritjet në shërbim të anëtarësisë dhe se të hënën shumë nga punëtorët e arsimit të Kosovës do të jenë të kyçur në aktivitetet e Internacionales së Arsimit për të shënuar Ditën Botërore të Mësuesve.5 tetori555 #5octlive 

Edhe dy grupe trajnimi nga larg me kolegët tanë

SBASHK përgatitet që këtë aktivitet ta vazhdojë në ambientet shkollore
Prishtinë, 02.10.2020
120705608 978687652644759 2421185128790586515 nPas organizimit të trajnimeve për dhjetëra grupe mësimdhënësish e duke u nisur nga fakti se procesi mësimor ka rrjedhë të mbarë në institucionet arsimore të Kosovës, stafi qendror i SBASHK-ut i udhëhequr nga koordinatori për organizim të brendshëm ,Ymer Ymeri e në bashkëpunim me kryetarët e nivelit komunal sindikal vazhdojnë me përgatitjet që këtë aktivitet ta organizojnë së shpejti në ambientet shkollore duke respektuar Rregullat e përcaktuara të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik dhe Udhëzimet e MASH-it .
Mirëpo pasi që në SBASHK kanë arritur edhe ca kërkesa të kolegëve tanë për trajnime u vendos që ky aktivitet të nis këtë të premte me trajnimin "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social" me trajnerin Blendor Shatri dhe trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" me trajnerin Sami Shala.120704140 718930835375316 2627443529144319776 n
Edhe këto dy grupe të trajnimit kanë nisur me distancën kohore prej 10 minutash nga njëri –tjetri me qëllim të bashkëbisedës së kryetarit Rrahman Jasharaj dhe koordinatorit për organizim të brendshëm Ymer Ymeri me kolegët pjesëmarrës në këtë aktivitet.
Duke marrë pjesë në bashkëbisedën me pjesëmarrësit e trajnimit "Forcimi i kapaciteteve për udhëheqjen efektive të dialogut social", kryetari Jasharaj ka përgëzuar pjesëmarrësit dhe gjithë të punësuarit në sektorin e arsimit për punën e përkushtimin në kryerjen e misionit të shenjtë në edukimin dhe arsimimin e brezave të rinj dhe për gatishmërinë dhe vullnetin për të marrë pjesë aktive edhe në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut. Kryetari Jasharaj ka vlerësuar lart angazhimin e përkushtimin e trajnerit Blendor Shatri dhe gjithë trajnerëve tjerë të angazhuar tani e sa kohë në trajnimet e shumta që janë organizuar deri tani. Ai pastaj ka treguar edhe për angazhimet e shumta të SBASHK-ut në shërbim të anëtarësisë.
Koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri ka treguar për rregullat e rrjedhës së mbarë të trajnimit duke treguar se trajnimi zgjat 4 ditë dhe ata që tregojnë sukses duke u dëshmuar në kryerjen e detyrave që lidhen me temat kyçe do të certifikohen me certifikatat e nënshkruara nga kryetari i SBASHK-ut , zyrtari i lartë i MASH dhe trajneri.
120748269 267049454450980 8222523627862851113 nKoordinatori ka vazhduar me bashkëbisedën duke u përgjigjur në pyetjet e pjesëmarrësve, qoftë për trajnimet e radhës, qoftë edhe për çështje sindikale.
Janë kyçur kryetari Jasharaj e koordinatori Ymeri edhe në trajnimin "Edukimi medial dhe roli i tij në zhvillimin shoqëror dhe demokratik" . Kryetari Jasharaj edhe në këtë bashkëbisedë ka përgëzuar mësimdhënësit e Kosovës dhe personelin tjetër arsimor për punën dhe përkushtimin në rrjedhën e mbarë të procesit mësimor, edhe pse në kushte mjaft të vështirësuara. Ai ka falënderuar trajnerin Sami Shala për angazhimin dhe përkushtimin në realizimin në përpikëri dhe sukses të gjithë temave që kërkon ky trajnim. Pas kësaj koordinatori Ymer Ymeri ka treguar për rregullat që sigurojnë rrjedhë të mbarë të trajnimit dhe është përgjigjur edhe në pyetjet e ngritura nga pjesëmarrësit e këtij trajnimi.

SBASHK uron për fillimin e vitit të ri akademik

Prishtinë, 01.10.2020
llogo sbPas fillimit të mbarë të vitit shkollor në Arsimin Parauniversitar sot po fillon viti i ri akademik, i cili do të përcillet me shumë sfida, por SBASHK-u është i sigurt se studentët, stafi akademik e stafi administrativ të prirë nga rektorët dhe dekanët e ri do të shënojnë arritje të shumta në betejën për dituri të reja.
Duke përcjellë urimin tonë për fillimin e vitit të ri akademik përmes Sindikatës së Universiteteve , që është pjesë e SBASHK-ut, ju premtojmë do të vazhdojmë të angazhohemi në shërbim të arritjeve të reja dhe në realizimin kërkesave të anëtarësisë sonë kudo në Universitetet e Kosovës.
Dekanët dhe rektorët e zgjedhur në këto detyra tepër të rëndësime udhëheqëse i ftojmë për bashkëpunim dhe angazhim të përbashkët në shërbim të arsimit dhe të realizimit bashkërisht e me dialog të kërkesave të anëtarësisë sonë në institucionet e arsimit të lartë të vendit tonë.

SBASHK-u nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me SHSPZAP

Gashi – SBASHK-u është shembulli më i mirë i organizmit sindikal
Prishtinë, 01.10.2020
1eSindikata e Punëtorëve të Zyrës së Auditorit të Përgjithshëm duke vlerësuar lartë angazhimin, përkushtimin dhe arritjet e SBASHK-ut në shërbim të arsimit dhe realizimit të kërkesave të shumta të anëtarësisë ka shprehur vullnetin për të lidhur marrëveshje bashkëpunimi me qëllim të forcimit të zërit sindikal, bartjes së përvojave dhe organizmit të aktiviteteve të përbashkëta sindikale.
Kjo ide e bashkëpunimit është pranuar me kënaqësi nga SBASHK dhe në një ceremoni festive dhe pas një bashkëbisede mes dy palëve për situatën aktuale në të dy këta sektorë dhe për mundësitë e angazhimeve të përbashkëta sindikale është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit mes SBASHK dhe SHSPZAP nga kryetarët Rrahman Jasharaj dhe Ramadan Gashi.
Në ceremoninë e nënshkrimit të kësaj marrëveshje kryetari i SHSPZAP Ramadan Gashi ka deklaruar se SBASHK-u është shembulli më i mirë i organizmit sindikal duke shprehur bindjen se bashkëpunimi do të jetë i shoqëruar me plot rezultate dhe se anëtarët e sindikatës që ai përfaqëson do të kenë mundësi të marrin shumë përvoja nga SBASHK për organizimin dhe angazhimin sindikal.2e
Në ceremoninë e nënshkrimit të kësaj marrëveshje krahas kryetarëve Jasharaj e Gashi kanë marrë pjesë edhe nënkryetarja e SBASHK Vjollca Shala e koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri dhe nënkryetari i SHSPZAP Muhamet Balaj.

Në kuadër të komunikimit dhe takimeve të rregullta SBASHK – MASH

U bisedua për angazhimet e përbashkëta në shërbim të arsimit
Prishtinë, 28.09.2020
mashhhhDuke vazhduar me komunikimin dhe takimet e rregullta sot kryetari i SBASHK-ut Rrahman Jasharaj dhe koordinatori për organizim të brendshëm Ymer Ymeri janë takuar me Gëzim Berishën, shef i Kabinetit të Ministrit Likaj dhe me Enver Osdautaj, Këshilltarin e lartë të Ministrit.
Në këtë takim është bërë një analizë e rrjedhës së procesit mësimor nëpër institucionet arsimore të Kosovës dhe është thënë se situata është stabile dhe se po vazhdohet me angazhimet e përbashkëta për respektimin në tërësi të këshillave të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik dhe të Udhëzimeve të MASH. Ishte vlerësim i përbashkët se fatmirësisht janë të pakta rastet e prekjeve me virusin Covid mes nxënësve dhe personelit arsimor dhe se në ato raste janë marrë masat konkrete nga Task forcat dhe se procesi mësimor nuk është ndërprerë, por aty ku është dashur është kaluar në versionin tjetër të mësimit. Ishte vlerësim i përbashkët se institucionet lokale duhet të vënë në zbatim çështjen e mësimdhënësve me sëmundje të rënda, gjegjësisht që ata të lirohen nga procesi mësimor për këtë vit mësimor pasi që për ta MASH përmes Qeverisë ka siguruar mjete për pagat e tyre dhe në vend të tyre të angazhohet personel tjetër arsimor.
Po ashtu është biseduar edhe për Udhëzimin Administrativ 10/2018 lidhur me mësimdhënësit që janë në sistemin arsimor me 180 kredi . Ministri Likaj e ka ngritur këtë çështje, e cila edhe do të gjej zgjidhje të drejt duke u përmirësuar Udhëzimi në fjalë dhe duke u krijuar kushtet në Fakultetin e Edukimit në Prishtinë dhe në fakultetet gjegjëse në komunat tjera që të punësuarit në sektorin e arsimit të ndjekin studimet pa shkëputje nga puna.
Në këtë takim të rregullt është bashkëbiseduar edhe për çështje të tjera e të cilat do të jenë tema të diskutimit në takimin me Ministrin Likaj, që do të ndodh së shpejti.

Dita Botërore e Mësuesve - Bashkohuni me 5 tetor 2020

Më 5 tetor, mësuesit kudo janë po marrin drejtimin për të sjellë ndryshime reale në shkollat, komunitetet dhe botën e tyre. #DitaBotëroreeMësuesve #WorldTeachersDay


Bashkohuni me ne për një transmetim të drejtpërdrejtë 24-orësh në internet rreth botës #5octLive
Ne do të festojmë arritjet tona, do të ndajmë mësimet tona nga pandemia dhe vizionin tonë për të ardhmen.


Regjistrohuni sot!
Www.5oct.org

 

Facebook post 3 WTD2020 ETUCE EN

Ma artikuj...

 1. SBASHK vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë
 2. SBASHK për Strategjinë që zgjedh e jo që shton problemet në arsim
 3. Përfundojnë me sukses trajnimet e filluara të enjten
 4. SBASHK vazhdon me realizimin e kërkesave të anëtarësisë
 5. SBASHK- Institucionet mos ta lexojnë gabimisht përkushtimin tonë
 6. SBASHK uron nxënësit edhe punëtorët e arsimit
 7. Kanë përfunduar me sukses trajnimet që filluan të mërkurën
 8. SBASHK detyra e kërkesa konkrete për rrjedhën e mbarë të vitit të ri shkollor
 9. Kërkesa të shumta për pjesëmarrje në trajnimet e licencuara të SBASHK-ut
 10. Ministri Likaj dhe kryetari i SBASHK-ut vizituan disa shkolla të Obiliqit
 11. Ministri Likaj dhe përfaqësuesit e SBASHK-ut biseduan për përgatitjet për fillimin e vitit të ri shkollor
 12. SBASHK-u vizitoi DKA-në e Prishtinës
 13. SBASHK nis me ciklin e ri të trajnimeve nga larg
 14. U mbajt takimi me Këshillin Drejtues dhe kryetarët e nivelit komunal sindikal
 15. Takimi nga larg me kryetarët e nivelit komunal sindikal dhe të Universiteteve
 16. Ministri Likaj u takua me kryetarin e SBASHK-ut
 17. Me anëtarët e SBASHK-ut në bregdetin shqiptar
 18. SBASHK-u me grupin e dytë të pushuesve në bregdetin shqiptar
 19. Atmosferë e këndshme pranë valëve të detit shqiptar
 20. Përfundim i suksesshëm i trajnimeve të filluara më 26 qershor
 21. SBASHK përmbyll sukses një aktivitet të veçantë në shërbim të anëtarësisë
 22. SBASHK-u përmbyll edhe një aktivitet në shërbim të anëtarësisë
 23. SBASHK-u përmbyll edhe këtë javë me angazhime të shumta në shërbim të anëtarësisë
 24. Fillojnë edhe 10 grupe të reja me trajnimet e licencuara të SBASHK-ut
 25. Edhe një takim nga larg i EI me sindikatat anëtare
 26. Përfaqësues të SBASHK-ut u takuan me Ministrin Likaj
 27. Duke e realizuar moton e të mësuarit gjatë gjithë jetës
 28. Vazhdoi të realizohet edhe të premten agjenda e takimeve nga larg
 29. Edhe të enjten ka vazhduar agjenda e takimeve nga larg
 30. U mbajtën takime nga larg me Kuvendet sindikale të katër komunave
 31. Takim i Kuvendit të Sindikatës së Arsimit Parauniversitar të Kastriotit (Obliqit)
 32. Në kuadër të realizimit të agjendës së re të takimeve nga larg
 33. SBASHK-u e përmbyll majin me një varg aktivitetesh në shërbim të anëtarësisë
 34. Agjenda e re e takimeve nga larg me nivelin sindikal komunal dhe Universiteteve
 35. Forcohet bashkëpunimi i federatave tjera sindikale me SBASHK-un
 36. U mbajt takim konsultativ me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve
 37. Punë e përkushtim i SBASHK-ut edhe në ditët e festës
 38. Edhe vikendet SBASHK-u i ka kthyer në punë e angazhim
 39. Angazhim e përkushtim i SBASHK-ut edhe në komunën e Dragashit
 40. Edhe një takim nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe të Universiteteve
 41. Filloi me sukses trajnimi nga larg me kolegët tanë nga komuna e Dragashit
 42. Trajnimet e nisura dje kanë pasur rrjedhë të mbarë edhe të dielën
 43. Edhe në këtë vikend aktivitete të shumta të SBASHK-ut për anëtarësinë
 44. Edhe një takim nga larg me trajnerët e trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 45. Përfunduan trajnimet me kolegët tanë nga Prishtina e Novobërda
 46. Takim konsultativ nga larg me kryetarët e nivelit komunal dhe Universiteteve
 47. Internacionalja e Arsimit (EI) mbajti takimin e radhës nga larg me sindikatat anëtare
 48. SBASHK-u vazhdon të realizojë kërkesat e anëtarësisë
 49. Takim nga larg me trajnerët e pesë trajnimeve të licencuara të SBASHK-ut
 50. Një kërkesë e SBASHK-ut lidhur me Ministrinë e Punës e Mirëqenies Sociale

Butoni posht