Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Edhe të punësuarit në Universitetin "Kadri Zeka" i bashkohen SBASHK-u

1Capture1Edhe të punësuarit në Universitetin "Kadri Zeka" i bashkohen SBASHK-ut
Bashkërisht në angazhime e arritje të reja
Prishtinë 18.10.2019
22222274214452 2582371448489453 3117464310578675712 nNë ambientet e Universitetit "Kadri Zeka" në Gjilan është mbajtur takimi i parë me anëtarët e SBASHK-ut nga ky institucion i arsimit të lartë. Këtë takim e ka udhëhequr kryetarja e Këshillit iniciues Minire Rexhepi, e cila ka shpalosur pjesë të angazhimeve dhe të bashkëbisedave me të punësuarit në këtë Universitet, të cilët duke parë angazhimin, përkushtimin e SUSHK-ut dhe arritjet e përbashkëta të SBASHK-ut kanë shprehur gatishmërinë që të jenë pjesë e kësaj sindikate që gëzon respekt kudo në Kosovë e më gjerë. Ajo në kuadër të fjalës hyrëse ka falënderuar për pjesëmarrje në këtë takim kryetarin e SBASHK-ut, Rrahman Jasharaj, kryetarin e Kuvendit të Sindikatave Univeristare në kuadër të SBASHK-ut, Bardh Bardhi dhe zyrtarin ligjor Blendor Shatri.
Kryetari i SBASHK-ut, Jasharaj është shprehur i lumtur që edhe të punësuarit në Universitetin "Kadri Zeka" i bashkohen SBASHK-ut duke u shprehur se 33333373342415 517496225757303 7763932554717036544 nbashkërisht do të kenë angazhime dhe arritje të reja. Ai ka treguar pastaj edhe për angazhimet e arritjet që janë bërë dhe ka theksuar edhe faktin se në Kontratën Kolektive të Arsimit të Kosovës vend meritor zënë edhe Universitetet, të cilëve në të kaluarën u ka munguar fare Kontrata Kolektive. Jasharaj ka lavdëruar punën e përkushtimin e kryetarit të Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve, Bardh Bardhi , të kryesisë atje, por edhe të stafit të SBASHK-ut në qendër.
Kryetari i të Kuvendit të Sindikatës së Universiteteve, Bardh Bardhi bashkë me zyrtarin ligjor Blendor Shatri u janë përgjigjur pastaj shumë pyetjeve të pjesëmarrësve në këtë takim.
Pas kësaj anëtarët e SBASHK-ut në këtë institucion të arsimit të lartë kanë zgjedhur Këshillin iniciues, i cili do të vazhdojë me angazhimet dhe do të përgatit Kuvendin din zgjedhor të Sindikatës së Universitetit "Kadri Zeka".
Në këtë Këshill iniciues janë zgjedhur : Minire Rexhepi, Refik Ibrahimi, Kosovare Shabani, Ramize Veseli, Kushtrim Demi, Mensur Ajeti dhe Labinota Ramadani.
Duke shprehur respektin për punën dhe angazhimin e SBASHK-ut, sekretari i përgjithshëm i Universitetit të Gjilanit , z. Vaxhid Sadriu ka pritur në një takim përmbajtjesor delegacionin e SBASHK-ut duke zhvilluar një bashkëbisedë lidhur me arritjet e shumta që janë shënuar në këtë institucion arsimor dhe duke shprehur bindjen e përbashkët se me një bashkëpunim korrekt me sindikatën do të ketë angazhime të përbashkëta në shërbim të arritjeve edhe më të mëdha në këtë institucion arsimor.

Butoni posht