Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Dita e 12-të e grevës

50975210 388276128407266 4181191628054069248 nDita e 12-të e grevës

Prishtinë 29.01.2019

Raportet e arritura nga Këshilli Qendror Grevist, komunal dhe universitetet, tregojnë se edhe në ditën e 12-të të punësuarit në tërë sektorin e arsimit të Kosovës ishin në grevë të përgjithshme, të vendosur deri në realizimin e kërkesave për ndryshim të koeficienteve në tërë sektorin e arsimit.

50818527 1197566233750193 4533855447177756672 nMe fillimin e grevës edhe në ditën e 12-të, Kryetari i SBASHK-ut, z.Rrahman Jasharaj se bashku me nënkryetarin e BSPK-së, z.Atdhe Hykolli vizituan grevistët në komunën e Ferizajt, pikërisht në çerdhen "Ardhmëria Jonë", ora 9:15, SH.F "Gjon Serreqi" në ora 9:45 duke vazhduar në SH.M ,, Dr Shaban Hashani" në ora 10:20.

Delegacioni i Këshillit Qendror Grevist, bashkëbisedoi me grevistët për gjendjen aktuale, ku të gjithë ishin të brengosur së institucionet e Kosovës nuk po krijojnë gatishmëri për ti plotësuar kërkesat e punëtorëve të arsimit, tashmë të njohura për ngritje të koeficientit prej 30% , nga çerdhet deri në universitet, duke përfshirë të gjithë të punësuarit nga punëtoret teknik deri te rektori.

Prishtinë 29.01.2019

Butoni posht

Marrëveshjet

Formulari për kartela sindikale

Gazeta Vjetore 2018

gazeta vjetore 2019 1

Facebook

Na ndiqni nëfacebook apo në grupfacebook