Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës

Simpoziumin Ndërkombetar "Globalizmi, Arsimimi dhe Sindikatat"

40403707 2117665011601427 2050820980892237824 n

Simpoziumin Ndërkombetar "Globalizmi,Arsimimi dhe Sindikatat". Stamboll, 31.08.2018
40504724 261383794502022 4173478953417179136 nDelegacioni i SBASHK-ut I udhëhequr nga Kryetari z.Rrahman Jasharaj ,po merr pjesë në Simpoziumin Ndërkombëtar me temën "Globalizmi, Arsimimi dhe Sindikatat", i cili po mbahet në Stamboll, ku po marrin pjese delegacionet e 76 shteteve nga mbar bota me 176 pjesëmarrës.
4qqNë këtë simpozium pas fjalës hapëse qe e beri Kryetari i Sindikatës se Arsimit te Turqisë Ali Yalçin (Egitim-Bir-Sen), te pranishmit i përshëndeti edhe Ministri i Arsimit te Turqisë Prof.Dr.Ziya Selcuk, dhe i inkurajoi sindikata qe te bashkëpunojnë me ministrit e tyre për te tejkaluar çdo sfide me te cilat përballët arsimi, si dhe kanë folur për rëndësinë e këtij takimi.10qq

Gjate këtij simpoziumi Kryetari i SBASHK-ut po mban takime me koleget e shume shteteve pjesëmarrëse ku po diskuton për format e bashkëpunimit te SBASHK-ut me sindikatat e arsimit te këtyre shteteve.

Folësit e panelit përbëhen nga përfaqësues të sindikalistëve dhe arsimit ndërkombëtar organizata të cilët janë ekspertë në arsim dhe sindikalizëm. Në këto punëtori që po mbahen në temat te ndryshme, të gjithë pjesëmarrësit po shkëmbejnë ide dhe rezultatet e seminareve ku do të vlerësohen në asamblenë e përgjithshme. CaptureDuke përcjellë përshtypjet e para nga ky takim I rëndësishëm ndërkombëtar, delegacioni i SBASHK-ut veçon se kudo në botë arsimi po përballet me sfida dhe se institucionet shtetërore duhen shtuar mbështetjen për arsimin dhe duhen ndihmuar mësuesit që më lehtë të hapëroj në misionin e tij human në përballje me sfidat dhe ecjen në kohë kur po ndodhin zhvillime të shpejta e të mëdha teknologjike.
Duke e pasur parasysh se zhvillimi i teknologjive të komunikimit dhe informacionit,internetit dhe medieve sociale rrjetet kanë sjellë ndryshime të mëdha në jetën shoqërore, politike, ekonomike dhe kulturore. Këto zhvillime, të cilat janë definuar si proces i globalizimit, gjithashtu kanë përmirësuar mundësi për njerëzit që të kenë qasje nëpërvoja dhe informacione diku tjetër në botë. Në të njëjtën kohë, këto mundësi kanë sjellë botën në një treg global dhe një fushë konkurruese dhe sukses edhe ne fushën e arsimit cilësor.

 

Butoni posht